Ζινολά: «Ήμουν κλινικά νεκρός!»

Ο Νταβίντ Ζινολά θυμήθηκε το έμφραγμα που υπέστη τον Μάιο του 2016 όταν κατέρρευσε σε αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Ο σπουδαίος Γάλλος ποδοσφαιριστής της δεκαετίας του 1990 αποκάλυψε ότι επί οκτώ λεπτά ήταν κλινικά νεκρός, πριν οι γιατροί τον επαναφέρουν στη ζωή!

«Ήμουν κλινικά νεκρός για οκτώ λεπτά», θυμήθηκε ο 53χρονος πλέον Ζινολά, σε επίσκεψή του στο σχολείο Μπένφιλντ του Νιουκάστλ, όπου μίλησε για την σημασία των πρώτων βοηθειών και της ύπαρξης αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε αθλητικούς χώρους.

«Όταν κατέρρευσα, από τα περίπου 15 άτομα που βρίσκονταν στο γήπεδο, μόνο ένα ή δύο ήξεραν από πρώτες βοήθειες» πρόσθεσε ο άλλοτε μέσος των Παρί Σεν Ζερμέν, Τότεναμ και Νιουκάστλ, μεταξύ άλλων, ο οποίος σώθηκε χάρη στην γρήγορη αντίδραση του φίλου και συμπαίκτη του Φρεντερίκ Μεντί, ο οποίος του παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

«Όταν κατέρρευσα, η ανάνηψη ήταν αυτή που έκανε το οξυγόνο να φτάσει στον εγκέφαλο και μου έσωσε την ζωή. Ο καρδιοχειρούργος που μου έκανε την επέμβαση στο νοσοκομείο μου είπε ότι, χωρίς αυτή την ανάνηψη, δεν θα είχα επιβιώσει», κατέληξε ο Ζινολά.