«Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» το όνομα του συνδυασμού του Γιώργου Ορφανού

51

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με περίπου 1000 άτομα έκανε την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής παρουσίασε το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» και σύνθημα «Το είπαμε. Θα το κάνουμε».

«Σας καλώ να αλλάξουμε την πόλη. Να μετατρέψουμε την πόλη από ουραγό σε πρωταγωνίστρια. Για ένα μέλλον καλύτερο για τα παιδιά μας. Εμείς την θέλουμε την πόλη πρώτη. Δεν δεχόμαστε το ρόλο των δεύτερων και των τελευταίων» ανέφερε μεταξύ άλλων στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Γιώργος Ορφανός.

Μίλησε για μια Θεσσαλονίκη που έχει εικόνα εγκαταλελειμμένης Θεσσαλονίκης που περιμένει την ηγεσία της.

Σχολίασε πως αυτή η συγκέντρωση τρόμαξε τους συνυποψηφίους του ενώ τάχθηκε κατά των κομματικών χρισμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για μια απαράδεκτη συμφωνία που οδηγεί σε εθνική ήττα. “Δεν ανέχομαι τον Πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας να μιλά για εθνότητα, γλώσσα και την μοναδική Μακεδονία” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε τους πρώτους άξονες του προγράμματος του. Κοινωνία – υποδομές – περιβάλλον και καθαριότητα – πολιτισμός και αθλητισμός – τουρισμός.

Μικρά μικρά από την εκδήλωση

* Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν στην “πρώτη” του Γιώργου Ορφανού ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων στην Α Θεσσαλονίκης, Γιάννης Σαρίδης. Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης και ο Κώστας Ιακώβου επίσης από το ΕΕΘ.

* Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρευρέθησαν η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, οι Αντιπεριφερειάρχες Αλ. Θάνος και Κ. Πάλλας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Έφη Βασιλειάδου (η κυρία “επί των τιμών”), Γιώργος Ασπασίδης και αρκετοί που ήταν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον Γ. Ιωαννίδη στις περασμένες εκλογές.

* Στο Μακεδονία Παλλάς βρέθηκαν επίσης οι πρώην αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, Αθανάσαρος, Καζαντζίδης, Καρακωστάνογλου, Θεοτοκάτος, Κολοβού . Από τον ΠΑΟΚ οι Βεζυρτζης, Γαλατσοπουλος και Ζουρνατζιδης και από τον Άρη ο Κώστας Χαριτωνίδης.

* Μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου θα παρουσιαστεί μέσα στον Γενάρη. Και μετά τις γιορτές ο Γ. Ορφανός αρχίζει ένα εντατικό πρόγραμμα επισκέψεων και επαφών στην πόλη.

* Η εκδήλωση ξεκίνησε με σχεδόν μια ώρα καθυστέρηση και με ένα βίντεο με συνεργάτες στο γραφείο και νέους στην πόλη αλλά και εικόνες της πόλης από drown

* Ο Γιώργος Ορφανός μίλησε στους φίλους και τα στελέχη του συνδυασμού του με χειλόφωνο.

Πηγή:thessnews.gr