Θέμα ηγεσίας στην Νέα Δημοκρατία

Θέμα αλλαγής ηγεσίας έθεσε πριν από λίγο η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ομιλία της στην Κ.Ο της ΝΔ. Η αντίστροφη μέτρηση για τον Α.Σαμαρά αν και καθυστερημένα έχει ξεκινήσει.
Χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη στην ομιλία της ανέφερε: «Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι αρχηγοί της παράταξης, μετά από ήττες, παραιτούντο. Ούτε κακοί πρωθυπουργοί ήταν, ούτε κακοί αρχηγοί. Αλλά υπέβαλαν την παραίτηση τους διότι ήξεραν μια απλή αλήθεια. Ότι η προσπάθεια δικαίωσης του δικού τους έργου υπονόμευε την προοπτική της επόμενης ημέρας».
Η πρώην υπουργός τάχθηκε υπέρ της σύγκλισης εκτάκτου συνεδρίου. «Ένα συνέδριο που θα συζητηθούν τα πάντα, η λειτουργία, η εσωκομματική δημοκρατία, τα οργανωτικά, η στρατηγική, τα πρόσωπα».
Παράλληλα επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι πια συνομιλητής μεγάλων ομάδων της κοινωνίας τις οποίες παραδοσιακά εξέφραζε. «Η ΝΔ δεν μπορεί να παρακολουθεί τη χώρα να πηγαίνει στα βράχια για να δικαιωθεί αλλά να πράξει ότι μπορεί για να το αποτρέψει».
Επικριτικός στην ομιλία του ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υιοθέτησε το αίτημα περί διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου. «Δεν διαβάσαμε σωστά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και βάλαμε φρένο στις μεταρρυθμίσεις, είπε ενώ διαπίστωσε ότι «η ΝΔ έχει πρόβλημα και επικοινωνίας και ιδεολογικού προσανατολισμού».