«Κατάπτυστη η τροπολογία Αυγενάκη»

Ευθεία… επίθεση εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη έκανε ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, με αφορμή την τροπολογία που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero FM»:

«Ο κ. Αυγενάκης προτίμησε μέσα σε λίγες ημέρες, χωρίς να περάσει από δημόσια διαβούλευση να περάσει αυτήν την τροπολογία, που είναι κατάπτυστη για τον αθλητισμό. Δίνεται η δυνατότητα, για 7-8 χρόνια σε παράγοντες που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα να συνεχίσουν να ασκούν διοίκηση. Δε μπορώ να το καταλάβω πως γίνεται να περάσει υφυπουργός Αθλητισμού, τέτοιο νομοσχέδιο, που στην ουσία δίνει τον επαγγελματικό αθλητισμό στα χέρια ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα. Κάποιος που θέλει να υπερασπιστεί αυτήν την τροπολογία, τι θα έλεγε; Ας φύγουμε από τον επαγγελματικό αθλητισμό… Πως γίνεται να εμπιστευτεί κάποιος τα παιδάκια του σε σωματεία, στα οποία οι πρόεδροι είναι καταδικασμένοι ποινικά; Δε χωράει συζήτηση σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν κάποιοι κατάδικοι, κάποιοι υπόδικοι στον επαγγελματικό αθλητισμό κυρίως και αντί να καθαριστεί, τον βρωμίζουμε περισσότερο».

Στη συνέχεια δήλωσε:

«Ο προηγούμενος αθλητικός νόμος έλεγε ότι είναι έκπτωτοι από τον πρώτο βαθμό. Έγινε μάλιστα σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ, η οποία ήθελε να είναι έκπτωτοι όταν υπάρχει υπόνοια! Για να πάει μια υπόθεση στον Άρειο Πάγο από το Εφετείο και να υπάρξει απόφαση, μπορεί να περάσουν 8 με 10 χρόνια».

Για αυτούς που κατηγορούν τον Αυγενάκη ότι προωθεί τα συμφέροντα μίας συγκεκριμένης ομάδας:

«Το θέμα είναι τι εντύπωση δίνει ο ίδιος. Αν έχει διαλέξει να συνδέσει τη δική του θητεία, σαν ένας υφυπουργός που ήταν σε αυτήν τη θέση, για να περάσει συγκεκριμένα συμφέροντα για συγκεκριμένες ομάδες, είναι δικό του πρόβλημα. Ο καθένας διαλέγει πως θα μείνει στη συνείδηση του κόσμου».