Κοινή ανακοίνωση: «Τηρείτε την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου»

Κοινή ανακοίνωση προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης εξέδωσαν οι αντιδήμαρχοι των Δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας Χορτιάτη, καλώντας τον κόσμο να τηρήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου, καθώς υπάρχει κίνδυνος από αγέλες σκύλων.

Τις τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί επιθέσεις σκύλων σε ανθρώπους, με τους Δήμους Θεσσαλονίκης να καλούν τους πολίτες να σεβαστούν και να τηρήσουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου.

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε εντοπίσει εδώ και μια εβδομάδα το πρόβλημα με τις αγέλες εξαιτίας του υποσιτισμού και της κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα ζώα, με αποτέλεσμα να έχουν αγριέψει και να επιτίθενται σε περιπατητές.

Η κατάσταση είναι σοβαρή γιατί ήδη είχαμε κρούσματα επιθέσεων με αποκορύφωση την επίθεση αγέλης σε 22χρονο μέσα στο δάσος, το οποίο επισκέφθηκε παρά την απαγόρευση»

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Νεάπολης – Συκεών, αλλά και Τεχνικών Έργων, Υποδομών, Μικροέργων, Ηλεκτροφωτισμού, Στέλιος Γκατζές, σήμειωσε: «Από την πρώτη στιγμή έχουμε ενισχύσει τους εθελοντές και τους δώσαμε άδεια να μπορούν να ταΐζουν τα αδέσποτα κάθε μέρα, ίσως είναι και ένας από τους λόγους που δεν έχουμε επιθέσεις στην περιοχή μας. Το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό. Ο κόσμος πρέπει να τηρεί την απαγόρευση κυκλοφορίας και να μην πηγαίνει στο δάσος, για να μην έχουμε περιστατικά επιθέσεων»