Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για τη Θεσσαλονίκη

Αργά το απόγευμα της Τρίτης 6 Απριλίου, ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι βάζουν στο μικροσκόπιο τα επιδημιολογικά στοιχεία των κρουσμάτων από κορονοϊό ειδικά στην Πάτρα, την Κοζάνη και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την υποεπιτροπή των λοιμωξιολόγων, ενώ το θέμα θα εξεταστεί στη συνέχει και την Τετάρτη 7 Απριλίου στην επιτροπή των 32 ειδικών του υπουργείου Υγείας. Σε αυτή θα τεθεί και το θέμα για το άνοιγμα σχολείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ethnos.gr, η επιτροπή εξετάζει όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία, που υποχρέωσαν σε ανατροπή της αρχικής απόφασης για άνοιγμα καταστημάτων σε αυτές τις περιοχές. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα θα απασχολήσει τις εργασίες της επιτροπής των 32 που θα συνεδριάσει την Τετάρτη, ενώ θα τεθεί και τα ζήτημα για το άνοιγμα σχολείων.

 

Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι η επικρατέστερη εισήγηση για τα σχολεία αναμένεται να είναι αυτή που θέλει από τη Δευτέρα 12 Απριλίου να ανοίγει μόνο η Γ’ Λυκείου, καθώς πρόκειται για μαθητές που θα είναι υποψήφιοι στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 6 Απριλίου 4.309 κρούσματα κορονοϊού, 79 θανάτους και 751 διασωληνωμένους. Τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα 6 Απριλίου είναι 75.182 (PCR:24.543, RAPID: 50.639) και η θετικότητα (PCR+Rapid) είναι στο 5,73%.

πηγή: ethnos.gr