Κόλαση στο δημοτικό συμβούλιο με Ματθαιόπουλο και Χρυσή Αυγή

24

Φοβερές σκηνές και φοβερές ατάκες στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις ομιλίες των επικεφαλής των παρατάξεων, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί (30/10/1944)!

Οι επικεφαλής των παρατάξεων κινήθηκαν περίπου στο ίδιο μήκος, στηλιτεύοντας του Ναζί. Ο επικεφαλής της παράταξης που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, είπε ότι είναι προσβολή για την ιστορία του τόπου να υπάρχουν νοσταλγοί των Ναζί στην Βουλή και στα δημοτικά συμβούλια, στο φωτογραφικό υλικό που παρουσιάστηκε από τις αριστερές παρατάξεις, υπήρχαν και φωτογραφίες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παππά, με ναζιστικούς χαιρετισμούς και όλα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, επικεφαλής της παράταξης της Χρυσής Αυγής.

“Αυτά που ακούμε εδώ είναι παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας. Ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το “όχι” και ήταν φασίστας και αντικοινοβουλευτικός, αλλά δεν τα λέτε αυτά. Δεν είχαμε δημοκρατία μετά την απελευθέρωση, είχαμε συμμοριτοπόλεμο. Δεν είναι το ίδιο τα 4 χρόνια των Γερμανών με τα 400 των Τούρκων; Γιατί ο Μπουτάρης θέλει να κάνει τέμενος και να δώσει ονόματα σφαγέων όπως ο Κεμάλ στους δρόμους” είπε ο Ματθαιόπουλος και το… σόου συνεχίστηκε.

“Αυτά που λες τα ακούγονταν στα στρατοδικεία στις δίκες των κομουνιστών” είπε ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ, ενώ όταν το λόγο πήρε ο Γιάννης Μπουτάρης, επιτέθηκε σφόδρα στον Χρυσαυγίτη εκπρόσωπο.

“Εσύ είσαι ψεύτης με περικεφαλαία” είπε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος προς τον Ματαθαιόπουλο και συνέχισε…

“Δεν έχεις μυαλό εσύ αγόρι μου, είναι μπλοκαρισμένο. Το μυαλό σου και μια λίρα. Το πάνω πάτωμά του είναι παντελώς ακατοίκητο αγόρι μου. Εσύ είσαι χρυσαυγίτης, είσαι κατηγορούμενος. Στη Χρυσή Αυγή δεν ανήκεις; Που ανήκεις; Στο κόμμα των αγγέλων; Κάνε μου μήνυση αν θέλεις, το κακό με σένα είναι ότι δεν καταλαβαίνεις. Εγώ μήνυση δεν σου κάνω, είσαι ψεύτης και σε παραδίδω στην περιφρόνηση του κόσμου” είπε μεταξύ άλλων ο Μπουτάρης.