Νεφελούδης για «Καρυπίδη»

Η αυτοκτονία της 42χρονης στα Γιαννιτσά, που δούλευε στα σούπερ μάρκετ ιδιοκτησίας του προέδρου του Άρη, Θόδωρου Καρυπίδη, και ήταν επί 15 μήνες απλήρωτη, έχει προκαλέσει σοκ…

«Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια», λέει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης και «ρίχνει το μπαλάκι» στην Δικαιοσύνη.

Οπως γράφει το protothema, ο Νεφελούδης επισημαίνει πως από την μεριά της κυβέρνησης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σήμερα επανέρχεται με άρθρο του στην Αυγή.

«Εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια κινήσεων», γράφει και «ρίχνει το μπαλάκι» στην Δικαιοσύνη.

«Έχουν υποβληθεί 170 μηνύσεις για μη πληρωμή δεδουλευμένων και δώρων. Όλα αυτά, όμως, για να πάρουν σάρκα και οστά, χρειάζονται την άμεση ανταπόκριση της Δικαιοσύνης, που μέχρι σήμερα, επτά μήνες μετά, δεν έχει ανταποκριθεί», γράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Αφού αναφέρεται στις άκαρπες συναντήσεις με την πλευρά Καρυπίδη, σημειώνει ότι «όταν διαπιστώσαμε ότι πάει να γίνει μια διαδικασία κρυφής μεταβίβασης κάποιων καταστημάτων σε άλλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, γνωματεύσαμε ως ΣΕΠΕ ότι αυτή η διαδικασία είναι καθαρή μεταβίβαση, άρα ο νέος εργοδότης θα έπρεπε να προσλάβει όλους όσοι εργάζονταν στο συγκεκριμένο κατάστημα. Αυτή η διαδικασία έδωσε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να προσφεύγουν σε βάρος της όποιας επιχειρούμενης αλλαγής εργοδότη.

Η ανάρτησή μου είχε αυτό το νόημα, εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια κινήσεων. Εδώ και καιρό είναι σειρά της Δικαιοσύνης, αντίο να βγάζει αυτές τις αποφάσεις για τις οφειλές των δεδουλευμένων, να φροντίζει να ανταποκρίνεται στα αυτονόητα καθήκοντά της προστασίας του δικαίου και της συνταγματικής υποχρέωσης για την πληρωμή εργασίας», γράφει.