Ξαναβγαίνει το Έθνος

394

Σε τροχιά έκδοσης υπό τη νέα της διεύθυνση βρίσκεται η ιστορική εφημερίδα «Έθνος». Στο τιμόνι ο Δημήτρης Μάρης με ενισχυμένη δημοσιογραφική παρουσία στην Θεσσαλονίκη.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Έθνους, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ αγόρασε το εμπορικό σήμα της εφημερίδας, έχει αφήσει στα χέρια του έμπειρου Δημήτρη Μάρη, ιδιοκτήτη του ομίλου 24media το management της εφημερίδας.

Δημοσιογραφικά κεντρικό ρόλο στην Αθήνα θα έχει ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής του Αγγελιοφόρου, Τραϊανός Χατζηδημητρίου ενώ δίνεται μεγάλο βάρος στην δημοσιογραφική ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία και θα επιμελείται ειδικό ένθετο για τα νέα της Βόρειας Ελλάδας.

Στο δημοσιογραφικό team της Θεσσαλονίκης επικεφαλής θα είναι ο Χρίστος Τελίδης ενώ παραμένουν στο δυναμικό οι Βασίλης Ιγνατιάδης και Μαρία Ριτζαλέου. Παράλληλα όμως έχουν ξεκινήσει και οι προσλήψεις καθώς στην δημοσιογραφική ομάδα θα συμμετέχουν οι Εύρης Τσουμής, Βασίλης Παπαναστασούλης, Ρωμανός Κοντογιαννίδης, Τίμος Φακαλής και τρεις αθλητικοί συντάκτες (Τσακαλέας, Φελάνης και Γκαμπράνης).

Σύμφωνα με πληροφορίες της ThessNews η δημοσιογραφική ομάδα είχε συνάντηση γνωριμίας με τον κ. Μάρη στη Θεσσαλονίκη και μπήκαν οι βάσεις για την επιστροφή του εντύπου στα περίπτερα ξεκινώντας αρχικά από το ερχόμενο Σαββατιάτικο φύλλο. Σε δεύτερη φάση τον Οκτώβριο αναμένεται να δούμε στα περίπτερα ένα πλήρες ανανεωμένο «Έθνος Της Κυριακής».

Παράλληλα διοικητικά τρέχουν και οι κινήσεις για εύρεση γραφείων που θα καλύψουν τις ανάγκες του ανταποκριτικού γραφείου της εφημερίδας στην Θεσσαλονίκη που με 10 δημοσιογράφους θυμίζει παλιές καλές εποχές για τον κλάδο.

Πηγή : Thessnews