Ξεκινούν τα καραβάκια

45

Από τα Σάββατο 5 Μαΐου θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια τους τα καραβάκια του Θερμαϊκού, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Φέτος, τα «Karavakia Thessaloniki Waterbus» εγκαινιάζουν τα δρομολόγια με τον «Κωνσταντή», εκτελώντας, αρχικά δέκα δρομολόγια, καθημερινά, συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με τις παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών, και αντίστροφα, σε λιγότερο από μια ώρα. Το πρώτο δρομολόγιο ξεκινάει το Σάββατο 5 Μαΐου, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 09:45, και συνεχίζει στις 12:00, 14:15, 17:15, 19:30. Αντίστοιχα, από Νέους Επιβάτες και Περαία τα δρομολόγια θα εκτελούνται στις 10:45, 13:15, 15:30, 18:30 και 20:30.

Η αφετηρία στη Θεσσαλονίκη είναι το λιμάνι, στην Προβλήτα Α’, με στάση για επιβίβαση/ αποβίβαση στο Λευκό Πύργο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντός του Ιουνίου, στα δρομολόγια θα προστεθεί και το δεύτερο παραδοσιακό καραβάκι, ο «Άγιος Γεώργιος».

Επιπλέον φέτος, τα «Karavakia Thessaloniki Waterbus», θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τις κοντινές και βραβευμένες, με τη «Γαλάζια Σημαία» παραλίες, της Περαίας και των Νέων Επιβατών, προσθέτοντας και την παραλία Αγίας Τριάδας.

«Για πρώτη φορά, στα καθημερινά μας δρομολόγια, μεταξύ Θεσσαλονίκης – Περαίας – Νέων Επιβατών, και αντίστροφα, προσθέτουμε, και την Αγία Τριάδα», επισημαίνει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus» Νίκος Τσαμασλής.

«Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των παραθεριστών της Αγίας Τριάδας, και εμείς, από την πλευρά μας, είμαστε, φέτος, έτοιμοι να το υλοποιήσουμε» προσθέτει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, στα φετινά δρομολόγια θα προστεθεί και ένα τρίτο σκάφος. Πρόκειται για το υπερσύγχρονο ταχύπλοο «Ολυμπία», το οποίο θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 170 επιβατών, προσεγγίζοντας και τη Σκάλα της Αγίας Τριάδας.

Σημειώνεται πως και τα τρία καραβάκια διαθέτουν τουαλέτες ενώ επιτρέπονται τα κατοικίδια ζώα (με λουρί) καθώς και τα ποδήλατα.

Το εισιτήριο κοστίζει 3,50 ευρώ το άτομο, ανά διαδρομή, και το μειωμένο 2,50 ευρώ/διαδρομή.  Ο χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται σε 50 λεπτά της ώρας.