Ο ξένος τύπος για το συλλαλητήριο!

188

Μεγάλα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με τη συγκέντρωση κατά της χρήσης του όρου Μακεδονίας από τα Σκόπια.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για πιθανό συμβιβασμό της Ελλάδας στη διαμάχη με τη γειτονική ΠΓΔΜ σχετικά με το επίσημο όνομα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας.

Εκατοντάδες λεωφορεία έχουν ναυλωθεί για να φέρουν διαδηλωτές από όλη τη χώρα στην ελληνική πρωτεύουσα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που κατέφθασαν με πλοία από τα νησιά. Η αστυνομία έχει σταματήσει την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, ενώ οι πωλητές έχουν τοποθετήσει πάγκους που πωλούν ελληνικές και βυζαντινές σημαίες.

Η μεγάλη διαμάχη, εδώ και 25 χρόνια, ξέσπασε όταν η ΠΓΔΜ απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Γιουγκοσλαβία το 1991. Η Ελλάδα ισχυρίζεται πως η χρήση του ονόματος συνεπάγεται εδαφικές αξιώσεις για την Μακεδονία, την πατρίδα ενός από τους μεγαλύτερους αρχαίους Έλληνες, τον Μέγα Αλέξανδρο.

Αναδημοσίευση του άρθρου του Associated Press κάνουν το ABC News και η Washington Post με τον τίτλο «Συγκέντρωση διαδηλωτών στην Αθήνα για το όνομα Μακεδονία».

Να σημειωθεί πως και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, (ΜΙΑ) φιλοξενεί άρθρο για την συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, αναφέροντας πως πάνω από 1.500 λεωφορεία έχουν καταφτάσει στην ελληνική πρωτεύουσα ενώ κύριος ομιλητής θα είναι ο Έλληνας συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης.

πηγή: newpost.gr