Ο Σουμάχερ κοντά στο… τέλος

142

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα που φέρνει ο νευροχειρούργος του Μίκαελ Σουμάχερ για τη ζωή του, καθώς, όπως τονίζει σε συνέντευξή του, είναι θέμα ωρών για να χάσει τη μάχη.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 βρίσκεται, όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα, στο σπίτι του στη Γενεύη και παρακολουθείται καθημερινά από 15μελή ιατρική ομάδα. Τα τελευταία νέα για την υγεία του πρώην πιλότου της F1 δεν είναι καθόλου καλά, καθώς σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα δεν μπορεί να μιλήσει ή να περπατήσει και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βγει έξω στον κήπο του αρχοντικού του, με τη βοήθεια τρίτων σε αναπηρική πολυθρόνα.

«Δε ζυγίζει πάνω από 45 κιλά και μόνο ένα θάυμα μπορεί να τον κρατήσει ζωντανό. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε. Είναι θέμα ωρών», ήταν τα λόγια του νευροχειρούργου του «Σούμι», τα οποία ακολούθησαν τα άσχημα νέα που είχε πει την Παρασκευή ένας από τους νευρολόγους του Γερμανού:  «Η υγεία του έχει επιδεινωθεί. Η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή».

Ο Μίκαελ Σουμάχερ δίνει μάχη με τη ζωή τα τελευταία 2,5 χρόνια, μετα πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στα τέλη του 2013 στις Γαλλικές Άλπεις.