Παγκόσμιο σοκ: Δήμαρχος στην Ιταλία απαγόρευσε στα εστιατόρια να φτιάχνουν πίτσα!

25

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Στην χώρα της… πίτσας, την Ιταλία, δήμαρχος απαγόρευσε στα εστιατόρια να φτιάχνουν πίτσα. Διαμαρτυρίες από κατοίκους και καταστηματάρχες.

Ο δήμαρχος του San Vitaliano, μιας μικρής πόλης έξω από την Νάπολη, απαγόρευσε την παρασκευή πίτσας με τον παραδοσιακό τρόπο σε ξυλόφουρνο – Τι πρόστιμο θα πληρώνουν όσοι παραβαίνουν το σχετικό διάταγμα;

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην μικρή ιταλική πόλη San Vitaliano, λίγο έξω από την Νάπολη, μετά το διάταγμα που εξέδωσε ο δήμαρχος και με το οποίο απαγορεύει την παρασκευή πίτσας με τον παραδοσιακό τρόπο σε ξυλόφουρνο. Ο δήμαρχος της πόλης των 6.500 κατοίκων απαγόρευσε την λειτουργία των φούρνων με ξύλα σε πιτσαρίες, αρτοποιεία και εστιατόρια, λόγω της μεγάλης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και όποιος παραβαίνει το τοπικό διάταγμα θα τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Il Mattino η αιθαλομίχλη στην ατμόσφαιρα της πόλης είναι σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από το Πεκίνο και η ατμόσφαιρα στη Νάπολη, μια ιταλική πόλη που είναι γνωστή για το μέγεθος της ατμοσφαιρικής της ρύπανσης, θεωρείται «ευωδιαστός κήπος με λουλούδια» σε σύγκριση με αυτή στην San Vitaliano.

Πάντως, κάτοικοι και καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν την Κυριακή για να διαμαρτυρηθούν έξω από το δημαρχείο της πόλης και υποστήριξαν στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι δεν θεωρούν πραγματικό λόγο της σχετικής απαγόρευσης τις πιτσαρίες του San Vitaliano.

Οι ντόπιοι ανέφεραν ότι η γειτονική Νάπολη έχει πολλές περισσότερες πιτσαρίες από την πόλη τους, αλλά τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι χαμηλότερα και κάλεσαν τον δήμαρχο να βρει την πραγματική αιτία του προβλήματος.

πηγή: protothema.gr