Παρέμβαση εισαγγελέα για το χάος με την κακοκαιρία!

Θα κληθούν να καταθέσουν μάρτυρες από υπηρεσίες και οργανισμούς, ώστε να αποδοθεί ευθύνη για την κατάσταση που επικράτησε τις ημέρες της κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της έκθεσης σε κίνδυνο, κατά τα πρόσφατα 24ωρα της κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη.

Υπόψιν του έλαβε ο κύριος Τσόγκας, τα δημοσιεύματα των  ΜΜΕ, για τα προβλήματα  κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς, τις φθορές στο δίκτυο της ΕΥΑΘ αλλά και το πρόβλημα διανομής θερμότητας καταναλωτών φυσικού αερίου.

Όπως έγινε γνωστό, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητάει να δοθούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: για ποιο λόγο δεν υπήρξε έγκαιρη αντιμετώπιση της δυσχέρειας στην κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους και της προφύλαξης των συσκευών στη διανομή νερού και αερίου προς τα νοικοκυριά, όπως επίσης ποιοι ήταν οι αρμόδιοι για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων και ποιοι ήταν επιφορτισμένοι με την εποπτεία των οργάνων για τη λήψη των προστατευτικών/προληπτικών μέτρων για τις παραπάνω καταστάσεις. Εξάλλου, ζητεί να διευκρινιστεί ποια μέτρα ελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο πταισματοδίκης καλείται να λάβει μαρτυρικές καταθέσεις από εκπροσώπους του ΟΑΣΘ, σωματείων ΤΑΞΙ, συλλόγων καταναλωτών και κάθε άλλου προσώπου που μπορεί να εισφέρει στοιχεία στην έρευνα. Εξάλλου, καλείται να συλλέξει τα απαιτούμενα έγγραφα κι εφόσον προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων να λάβει απ’ αυτούς ανωμοτί καταθέσεις.

πηγή: seleo.gr