Σαββίδης: «Δεν περιμένω ευχαριστώ, θα με κρίνει ο χρόνος»

581

Την απάντηση του σε όσους βλέπουν με σκεπτικισμό τις προθέσεις του έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης στο πλαίσιο των εγκαινίων της έδρας Ρωσικής Γλώσσας στην Φιλοσοφική του ΑΠΘ. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ομογενής επιχειρηματίας:

«Πρέπει να σας πω ότι εγώ κάνω κάποιες ενέργειες και δεν σκέφτομαι τι αξιολόγηση θα υπάρχει στην μια ή στην άλλη ενέργεια μου. Λυπάμαι πάρα πολύ που μερικές από τις ενέργειες μας και τις αποφάσεις μας, ενδεχομένως να μην αντιλαμβάνονται με σωστό τρόπο. Τι να κάνουμε όμως αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το πιο σημαντικό είναι να μην μας καταστρέφει αυτό το πράγμα. Μόνο η ιστορία μπορεί να αναδείξει και να αποδείξει ότι σε αυτές τις ενέργειας μας εγώ δεν είχα οδηγό το προσωπικό μου συμφέρον.

Είπα μόλις τώρα ότι στις ομιλίες μου για την πολιτική με έχουν συγκρίνει με κάποιους ευεργέτες ιστορικούς. Σκέφτηκα πόσο ευτυχείς θα ήταν οι απόγονοι μου, όταν μετά από κάποιες δεκάδες χρόνια, κάποιον άλλον ευεργέτη θα συγκρίνουν με εμένα.

Εγώ δεν περιμένω κάποια “ευχαριστώ”, απλά η ζωή θα δείξει το αποτέλεσμα. Είναι δύσκολο να πείσεις, όταν κάνεις πολλά και απαντάς στον κόσμο ότι εγώ δεν θέλω τίποτα. Εδώ μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει αν είχα ανάγκη κάτι.

Πιστέψτε με συναντώ πάρα πολλούς ανθρώπους, η οποίοι με πλησιάζουν και μου λένε “ευχαριστώ πολύ”, τους ρωτάω γιατί με ευχαριστείτε και μου λένε ότι πλέον δεν ντρεπόμαστε να μιλάμε ρωσικά. Αυτό είναι που έπρεπε να κάνω».