Σύλληψη δικηγόρου στην Θεσσαλονίκη για τοκογλυφία και εκβιασμό

30

Για εκβίαση και τοκογλυφία σε βάρος 50χρονης ιδιοκτήτριας βενζινάδικού στη Θεσσαλονίκη κατηγορείται ένα ανδρόγυνο έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Οπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 34 και 51 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη ατόμων ηλικίας 36 και 33 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα), σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και τοκογλυφίας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Προηγήθηκε καταγγελία της 50χρονης, σύμφωνα με την οποία, κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2009 – Ιουλίου 2015, δανείστηκε τμηματικά από τον 34χρονο και την 33χρονη (ανδρόγυνο) το συνολικό χρηματικό ποσό των 71.000 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από φιλικό πρόσωπο του ζευγαριού, ηλικίας 36 ετών, δίνοντάς τους ταυτόχρονα, για τα ποσά που λάμβανε, επιταγές ως ενέχυρο.

Για τα παραπάνω ποσά, η παθούσα ανέφερε ότι, κατέβαλε συνολικά, στους δύο πρώτους, 269.350 ευρώ, που αντιστοιχεί σε τόκους και 5.000 ευρώ, που αντιστοιχεί σε αρχικό κεφάλαιο, ενώ στον τελευταίο, το χρηματικό ποσό των 81.500 ευρώ, που αντιστοιχούσε σε τόκους.

Επιπλέον, η 50χρονη κατήγγειλε ότι, όταν αδυνατούσε να καταβάλει τους τόκους, οι δύο άνδρες μεταχειρίζονταν απειλές κατά της ιδίας, της οικογένειάς της, αλλά και της επιχείρησής της, καθώς επίσης και ότι, ο 34χρονος, με την 33χρονη, επανειλημμένα εφοδίαζαν τα αυτοκίνητά τους με καύσιμα από το πρατήριό της, χωρίς να καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο.

Τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, η 33χρονη μετέβη μαζί με την 51χρονη συνήγορό της, σε υποκαταστήματα τράπεζας, προκειμένου να σφραγίσουν επιταγές της καταγγέλλουσας, χωρίς να καταστεί δυνατό. Μεταγενέστερα, οι δύο γυναίκες, μετέβησαν μαζί με τον 34χρονο, στην επιχείρηση της καταγγέλλουσας, απαιτώντας την αντικατάσταση των επιταγών με συναλλαγματικές και την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 5.000 ευρώ, ως μέρος συνολικού αιτούμενου ποσού.

Σε οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας χθες (27-11-2015), συνελήφθησαν τόσο η 51χρονη δικηγόρος, που εμφανίσθηκε έπειτα από συνεννόηση με την παθούσα, προκειμένου να παραλάβει το προαναφερόμενο αιτούμενο ποσό, όσο και ο 34χρονος, ο οποίος προηγουμένως, είχε πραγματοποιήσει έλεγχο στο σχετικό σημείο συνάντησης, για τον εντοπισμό τυχόν αστυνομικών δυνάμεων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, στην κατοχή των συλληφθέντων το χρηματικό ποσό των 20.400 ευρώ, τρεις τραπεζικές επιταγές, 13 κενές συναλλαγματικές, μία απόδειξη είσπραξης και μία σελίδα με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

πηγή: seleo.gr