Τι συμβαίνει στο Ωραιόκαστρο;

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου να απειλεί ότι θα κάνει κατάληψη του σχολείου, αν φοιτούν σ΄ αυτό και παιδιά προσφύγων, ενώ σάλο έχει προκαλέσει ένα βίντεο, στο οποίο ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, φαίνεται να δηλώνει ότι δεν είναι φασίστας, αλλά ζητά στην ουσία από τους πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους!!!

Μετά τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα αν και το video βγήκε «στον αέρα» στις 3/9, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου μίλησε στο Thessnews.gr δίνοντας τη δική του οπτική για το θέμα.

Όπως λέει ο ίδιος, το «μπράβο», «ήταν μια έκφραση αποδοκιμασίας σε αυτό που έλεγε ο συνομιλητής μου, δεν ήταν επιδοκιμασία», προσθέτοντας ότι «οι κινητοποιήσεις  δεν συνιστούν βιαιοπραγία, για να εξηγούμαστε. Εγώ δεν συναίνεσα σε αυτό».

«Η αποστροφή αυτή του λόγου και με τη χροιά που λέγεται διαφοροποιεί την εικόνα. Εγώ είπα ότι δεν μπορούν να γίνουν οι διαδικασίες σε τέτοιο χώρο με νόμιμο τρόπο γιατί ο χώρος είναι ιδιωτικός. Αν ήταν δημοτικός χώρος θα πηγαίναμε εκεί ως δήμος και θα κινούσαμε τις διαδικασίες, όπως το γκρέμισμα ή η κατάληψη των εγκαταστάσεων αυτών. Τη στιγμή που η πιθανότητα είναι να πάνε οι πρόσφυγες σε μεζονέτα ιδιώτη ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα», αναφέρει στο Thessnews.gr ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Τονίζοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορούν να υπάρξουν νόμιμες διαδικασίες ο κ. Γαβότσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «εγώ είπα “μπράβο, αυτό το λες εσύ”, λέγοντας ότι «το μπράβο όπως ελέχθη δηλώνει ότι εγώ δεν είπα τέτοιο πράγμα. Δεν δηλώνει ότι πρέπει να γίνουν βιαιοπραγίες. Δηλώνει ότι πρέπει να γίνει κατάληψη, να κατέβουν στο ΥΜΑΘ και να διαμαρτυρηθούν, να κάνουν την οποιαδήποτε ειρηνική κινητοποίηση. Δεν μίλησα για βιαιοπραγία», εξηγεί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Βλέποντας το επίμαχο βίντεο καταλαβαίνει κανείς αν ο δήμαρχος λέει αλήθεια ή όχι…