Το… κανόνι έφερε προβλήματα

25

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε στην τουριστική αγορά το “κανόνι” μεγάλου ρωσικού Tour Operation, με αποτέλεσμα να ψάχνει ο κόσμος τρόπο να επιστρέψει στη Ρωσία.

Το ρεπορτάζ είναι από το Ράδιο Θεσσαλονίκη :

Στον αέρα βρίσκονται οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Χαλκιδική μετά την πτώχευση του ρωσικού Tour Operator Labirint. Ψυχραιμία συνιστά μέσω του ΡΘ ο πρόεδρος των Ξενοδόχων στη Χαλκιδική Γρηγόρης Τάσιος.

Υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή δέκα χιλ. είναι οι Ρώσοι τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, ο επαναπατρισμός των οποίων έχει ξεκινήσει να γίνεται ήδη σταδιακά με πτήσεις τσάρτερ. Οι 800 από αυτούς είναι στη Χαλκιδική. Περίπου 2000 ήταν οι κρατήσεις στη Χαλκιδική για τους επόμενους 2,5 μήνες.

«Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση. Ο προβληματισμός είναι πολύ μεγάλος» σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ξενοδόχων στη Χαλκιδική.

«Προέχει η φιλοξενία όσων εμπιστεύθηκαν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, και η διαφύλαξη της θετικής εικόνας του ελληνικού τουρισμού» διαμηνύει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σύντομα θα υπάρξουν διευκρινήσεις για τον τρόπο πληρωμής ή την ασφαλιστική κάλυψη του υπολειπόμενου κόστους διαμονής των Ρώσων τουριστών.

«Με πολλή προσοχή» παρακολουθεί τις εξελίξεις το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού. Διαβεβαιώνει πως από ελληνικής πλευράς «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση των συνεπειών του συγκεκριμένου περιστατικού».