Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη

43

Δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς η  πρωτοφανής θεομηνία που έπληξε την πόλη, δημιούργησε προβλήματα υδροδότησης σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, προκειμένου να υδροδοτηθούν σταδιακά από τις 6:00 το πρωί περιοχές που είχαν πολύωρες διακοπές από χτες το μεσημέρι όπως Τούμπα, Μπότσαρη, Μαρτίου, Ανάληψη, Χαριλάου και Βότση, αλλά και η Πυλαία κι η Καλαμαριά, θα κοπεί το νερό σε Εύοσμο, Ωραιόκαστρο, Σταυρούπολη, Πεύκα, Μετέωρα, Πολίχνη, Ευκαρπία, Νεάπολη, Επταπύργιο, Άγιο Παύλο Άνω Πόλη, Πανόραμα

Διακοπή υδροδότησης βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μεσάνυχτα στις Συκιές. Οι Αμπελόκηποι και η Μενεμένη θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα υδροδότησης μέχρι τις 10:00 π.μ. περίπου, ενώ χωρίς νερό θα παραμείνουν η Ξηροκρήνη, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι Σαράντα Εκκλησιές και η Ευαγγελίστρια.

Αιτία του προβλήματος είναι η θολότητα του νερού, που τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου.

Όπως ενημερώνει στην ανακοίνωση της η ΕΥΑΘ, από το πρωί θα μεταφέρει εμφιαλωμένα νερά σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της πόλης για την εξυπηρέτηση των στοιχειωδών αναγκών τους.

Στην Καμάρα και στην Πλατεία Αριστοτέλους θα μοιράζονται εμφιαλωμένα νερά στους πολίτες καθώς θα γίνονται προσπάθειες να ενισχυθούν με νερό όσα νοσοκομεία και κλινικές έχουν ελλειμματική τροφοδοσία.

Νεότερη ανακοίνωση από την ΕΥΑΘ αναμένεται στις  17:00.

Πηγή: thessnews.gr