Απεργίες Goal και Έθνος

Δύσκολες μέρες περνά το άλλοτε κραταιο μιντιακό συγκρότημα Μπόμπολα, καθώς οι εφημερίδες του συγκροτήματος έχουν πάρει την κάτω βόλτα.

Σήμερα η Goalnews δεν υπάρχει στα περίπτερα, αλλά ούτε και το Έθνος.

Ο λόγος;

Η απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, μίας μέρας στην Goalnews και τριών ημερών στο Έθνος, προκειμένου να μην βγάλει η εταιρία κυριακάτικο φύλλο.

Στην Goalnews η απεργία είναι 24ωρη με τους εργαζόμενους να παίρνουν ουσιαστικά το μέρος της εργοδοσίας, όντας αντίθετοι με την απεργία, αλλά με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι σέβονται την απόφαση της ΕΣΗΕΑ, αν και δεν συμφωνούν.

Το παράξενο είναι ότι οι εργαζόμενοι στην Goalnews, αν και τους οφείλονται και δύο μισθοί, δεν ήθελαν να αντιδράσουν σ΄αυτά που έρχονται και θα είναι οδυνηρά, καθώς η ιδιοκτησία φέρεται να τους ενημέρωσε ότι δεν βγαίνει οικονομικά και μέχρι την Δευτέρα θα καλέσει τους διευθυντές των εφημερίδων του συγκροτήματος για να τους ενημερώσει για το πρόγραμμα… εξυγίανσης του ομίλου.

Αυτό το προγραμμα “εξυγίανσης” περιλαμβάνει νέες απολύσεις, περικοπές μισθών και καθιέρωση εκ περικτροπής εργασίας!

Μάλιστα οι εφημερίδες τον τελευταίο καιρό βγαίνουν με 32 φύλλα(!), όταν κάποτε έβγαιναν με τα διπλάσια, κάτι που έχει σαφώς αντίκτυπο στο προϊόν που φτάνει στα χέρια του αναγνώστη. Η ιδιοκτησία, μάλιστα, δεν ήταν σε θέση να πει για πόσο καιρό οι εφημερίδες θα βγαίνουν με τόσα λίγα φύλλα μοιάζοντας με… φυλλάδιο.