Αποσύρθηκε το ρυθμιστικό, όχι η τροπολογία

40

Με πρωτοβουλία του Σταύρου Καλαφάτη αποσύρθηκε το Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκη από το νομοσχέδιο του Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο ήρθε προς συζήτηση στη Βούλη. Αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ επίπτωση στην υπόθεση της Θέρμης.

Το νομοσχέδιο που συζητήθηκε στη Βουλή έχει τρία κεφάλαια. Το Ρυθμιστικό της Αθήνας, το Ρυθμιστικό της Θεσσαλονίκης και το γήπεδο της ΑΕΚ. Το Ρυθμιστικό Θεσσαλονίκη αποσύρθηκε, ύστερα από αίτημα του Σταύρου Καλαφάτη, τα άλλα δύο θα περάσουν και θα γίνουν νόμος του Κράτους, και μαζί με τα δύο κεφάλαια, θα περάσει και η τροπολογία, που αφορά την υπόθεση της Θέρμης.

Σε ότι αφορά το Ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης; “Είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Η προοπτική ψήφισης ενός Ρυθμιστικού Σχεδίου απαρχαιωμένου, ξεπερασμένου από την πρόσφατη πολεοδομική και χωροταξική μεταρρύθμιση, γεμάτου ασάφειες και διατάξεις προβληματικές για την υφιστάμενη επιχειρηματική δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη, δεν συνιστά πρόοδο, αλλά πισωγύρισμα. Ζητώ την ύστατη ώρα να αποσυρθεί το προς ψήφιση Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντικατασταθεί από ένα Σχέδιο, σύμφωνο προς τις σημερινές αναπτυξιακές ανάγκες της Θεσσαλονίκης” επισήμανε ο Σταύρος Καλαφάτης, πρώην αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ.

Το αίτημα έγινε δεκτό και το Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκη αποσύρθηκε από τον υπουργό περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, λέγοντας ότι το Ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης θα συζητηθεί τον Φεβρουάριο σε άλλο νομοσχέδιο.

Σε ότι την τροπολογία, που έχει κατατεθεί και αφορά τη δυνατότητα των δήμων να προχωρούν σε μακροχρόνιες μισθώσεις δημοτικών εκτάσεων για αθλητικούς και τουριστικούς σκοπούς, αυτή θα μπει κανονικά στο νομοσχέδιο και φυσικά θα περάσει.

Η ψηφοφορία θα γίνει αύριο και θα ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου του Ιβάν Σαββίδη στη Θέρμη, το οποίο θα χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ.