«Επεσε» ξανά το Facebook!

26

Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών δημιουργήθηκε και πάλι θέμα με το Facebook να έχει «πέσει» από τις 18:56 το απόγευμα της Παρασκευής και εκατομμύρια χρήστες να μην μπορούν να συνδεθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς τους.

Την προηγούμενη φορά το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε μέσα σε διάστημα περίπου 20 λεπτών, αλλά προκαλεί εντύπωση πως γίνεται να δημιουργούνται προβλήματα τεχνικής φύσεως σε μια κοινωνική σελίδα που μπορεί να υποστηρίζει εκατομμύρια ανθρώπους…

Και πάλι έχουν εμφανιστεί οι ενδείξεις: Sorry, something went wrong (Συγνώμη κάτι πηγαίνει λάθος) και το μοναδικό ενεργό κουμπί είναι το Go Back που σε στέλνει στην προηγούμενη ιστοσελίδα.

Το Facebook «επέστρεψε» και πάλι στις οθόνες των χρηστών στις 19:24, αλλά και πάλι παρατηρήθηκαν προβλήματα στις ενημερώσεις, που κατέβαιναν πάρα πολύ αργά…

Το πρωί μία ανεπαίσθητη αλλαγή που έκανε το Facebook στην γραμμή εργαλείων πέρασε απαρατήρητη από την πλειονότητα των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ανεξαρτήτως από ποιο μέρος του κόσμου συνδεόταν κανείς στο Facebook η μικρή υδρόγειος που συμβολίζει τις ειδοποιήσεις (notifications) εμφανιζόταν να δείχνει το χάρτη της Αμερικής.

Πλέον, η Quartz και η TechInAsia επισημαίνουν ότι οι χρήστες που ζουν στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική θα βλέπουν στη συγκεκριμένη υδρόγειο το ημισφαίριο στο οποίο ανήκουν οι τρεις ήπειροι.

Οπως αναφέρει η Quartz, η εκδοχή του iPhone παραμένει ίδια και οι χρήστες του Facebook μέσω των κινητών θα εξακολουθούν να βλέπουν την Αμερική.