Λιγότεροι νεκροί στην άσφαλτο

20

Μείωση στα τροχαία σε σχέση με πέρσι σημειώθηκαν τον φετινό Ιούλιο στο νομό Θεσσαλονίκης, κατά συνέπεια ήταν μειωμένος και ο αριθμός των ανθρώπων, που έχασα την ζωή τους στην άσφαλτο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αρμόδια διεύθυνση της Τροχαίας.

Όπως αναφέρει το «newsbeast.gr», οι οδηγοί αποδείχτηκαν λιγότερο επιρρεπείς στην κίνηση με υπερβολική ταχύτητα, την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης ή η χρήση κινητού τηλεφώνου «στο τιμόνι», αλλά την ίδια στιγμή μεγάλη αύξηση παρουσίασε ο αριθμός εκείνων, που εντοπίστηκαν να κάνουν αντικανονικές προσπεράσεις ή να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα. Συνολικά, οι επικίνδυνες τροχαίες παραβάσεις μειώθηκαν τον Ιούλιο κατά 39,22%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Αναλυτικότερα, ο συνολικός αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων με νεκρούς ή τραυματίες στον νομό κατά τον μήνα Ιούλιο ήταν μειωμένος κατά 15,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι νεκροί μειώθηκαν κατά 28,6%, παρότι τα σοβαρά τροχαία αυξήθηκαν κατά 66,7%. Ο αριθμός των βαριά τραυματιών αυξήθηκε κατά 57,1%, έναντι μείωσης 18,1% για εκείνους που υπέστησαν ελαφρά τραύματα. Σε ποσοστό 16,6% μειώθηκαν τα ατυχήματα με μόνο υλικές ζημιές.

Κατά 59,83% υποχώρησε ο αριθμός των οδηγών, που εντοπίστηκαν να κινούνται με υπερβολική ταχύτητα (431 άτομα, έναντι 1073 τον Ιούλιο του 2013), ενώ λιγότεροι κατά 55,7% ήταν εκείνοι που χρησιμοποιούσαν κινητό τηλέφωνο την ώρα της οδήγησης και κατά 97,06% όσοι δεν φορούσαν ζώνη.

Πτώση σε ποσοστό 12,32% κατεγράφη στις παραβάσεις που αφορούσαν οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Συνολικά ελέχθησαν -για υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών- περίπου 13.900 οδηγοί και ποσοστό 0,87% αυτών εντοπίστηκαν να οδηγούν έχοντας καταναλώσει αλκοόλ σε ποσότητες άνω του επιτρεπόμενου ορίου.

Κατά 50% αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που πραγματοποίησαν αντικανονικές προσπεράσεις, κατά 75% όσων κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα και κατά 61,02% εκείνων που στερούνταν άδεια οδήγησης.