Media News

26

* Σε αναζήτηση γραφείου τύπου βρίσκεται η ΠΑΕ Ηρακλής, καθώς ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος, Θόδωρος Παπαδόπουλος προήχθη σε διευθυντή γραφείων, ενώ ο Γιάννης Δέλκος αποχωρεί αναγκαστικά, καθώς θα συνεχίσει στην ΕΡΤ και είναι γνωστό ότι υπάρχει ο όρος της αποκλειστικής απασχόλησης, που υπογράφουν όσοι επιστρέφουν.

* Στον Ηρακλή υπάρχει κενό στο γραφείο τύπου και σύντομα θα ανακοινωθούν αποφάσεις για το θέμα. Προς το παρόν, δημιουργούνται προβλήματα, όπως στην περίπτωση της ανανέωσης του Μπουκουβάλα, που ανακοινώθηκε στις 12 τα μεσάνυχτα και στην ανανέωση του Νίκου Παπαδόπουλου, που έγινε γνωστή στις 10 το βράδυ, αμφότερες οι ειδήσεις μέσω Facebook.

* Δυσλειτουργία υπάρχει αυτή την εποχή και στην ενημέρωση στον ΠΑΟΚ, αφού οι επιτελείς έχουν επιλέξει να κρατούν τους πάντες στο σκοτάδι.

* Στον ΠΑΟΚ δεν δίνουν δεκάρα αυτή την εποχή στην ενημέρωση του κοινού τους (όπως κάνουν συνήθως οι μικρές ομάδες), και απομένει να δούμε ως που θα φτάσει η κατάσταση και τι ώφελος θα έχει στο τέλος για τον ΠΑΟΚ.

* Σταμάτησε και ο Γιώργος Τραπεζανίδης από την Αrena Press και τον Arena FM, καθώς κι αυτός επιστρέφει στα καθήκοντά του στην ΕΡΤ. Η υπογραφή του λείπει από την εφημερίδα και η φωνή του από το ραδιόφωνο του συγκροτήματος, που παλεύει, πάντως, και καταφέρνει να στέκεται σε πολύ καλά επίπεδα.

* Άλλαξε, μετά από 4 χρόνια λειτουργίας, την εμφάνισή του το pressaris.gr. Η ιστοσελίδα που αποτελεί τον leader της ενημέρωσης στα θέματα του Άρη κι από τις πιο σοβαρές και δημοσιογραφικές “χρωματισμένες” στο διαδίκτυο αποφάσισε να αλλάξει και να γίνει πιο φιλική στον χρήστη

* Οργή επικρατεί στον δημοσιογραφικό κόσμο για την απόφαση της ιδιοκτησίας του συγκροτήματος Μακεδονία – Θεσσαλονίκη – Σπορ του Βορρά, και την αχαρακτήριστη συμπεριφορά της.

* Ο ιδιοκτήτης, Γιάννης Ρήγας, κκαι η εκπρόσωπός του στη Θεσσαλονίκη, Ευριδίκη Σουλοπούλου – Κάλφα, αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στα Σπορ του Βορρά και να μην πληρώσουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, με αποτέλεσμα να φτάσουν σε απόγνωση 30 οικογένειες.

* Θα πρέπει να αισθάνονται πολύ περήφανοι οι βουλευτές της ΝΔ που βοήθησαν, όπως λέχτηκε τότε, να βγει η επιδότηση των 10 εκατομμυρίων ευρώ για το συγκεκριμένο συγκρότημα, προκειμένου να… εξυγιανθεί το συγκεκριμένο μαγαζί, το οποίο κατά σύστημα εμπαίζει τους εργαζόμενους.

* Η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ2 ξεκίνησαν σιγά – σιγά, αλλά στη Θεσσαλονίκη η ΕΡΤ3 ακόμη δεν έχει πάρει… μπρος και υπάρχει ακόμη μια αβεβαιότητα. Ακόμη δεν έχει οριστεί διοικούσα επιτροπή και προϊστάμενος κι έτσι συνεχίζονται οι εκπομπές της EPT Open.

* Ξεκίνησε πάντως κανονικά η ΕΡΑ, που βγάζει καθημερινά τις ανταποκρίσεις από την Θεσσαλονίκη, ενώ ξεκίνησαν και οι περιφερειακοί σταθμοί.

* Πάντα δραστήρια η ΕΡΑ Σερρών με τον Βασίλη Αναστασιάδη, να επιστρέφει στο πόστο του και να ξεκινά με μια συνέντευξη του Γιώργου Σαμαρά, ο οποίος βρέθηκε αυτές τις μέρες στις Σέρρες, καθώς δεν έχει υποχρεώσεις με την ομάδα του στη Σαουδική Αραβία.

* Νέες αγωγές από τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεχτηκε το sdna.gr, που από τη μέρα που έκανε την εμφάνισή του, έχει δώσει πολύ μεγάλο βάρος στο… ρεπορτάζ Μαρινάκη, σε σημείο που κάποιοι να αναρωτιούνται τι θα κάνει αν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποχωρήσει για διάφορους λόγους από το ποδόσφαιρο!

* Οι συγκεκριμένες αγωγές, με τις οποίες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ζητά συνολικά 900.000 ευρώ, έγιναν γιατί το συγκεκριμένο σάιτ έγραψε ότι είναι κατηγορούμενος…

* Δυνατά μπαίνει στο παιχνίδι η WEB TV, που ξεκίνησε ο Νίκος Τζαντζαράς στο fatgames.tv, με καθημερινές εκπομπές ακόμη και το καλοκαίρι και την απήχηση να ανεβαίνει συνεχώς. Είναι κάτι καινούριο, που αλλάζει συνήθειες…

* Πτωτικές τάσεις εξακολουθεί να παρουσιάζει η κυκλοφορία των εφημερίδων, παρά το ότι μπαίνει το καλοκαίρι κι ο κόσμος αρχίζει να πηγαίνει στις παραλίες, όπου το ταμπλετ και το κινητό, δεν είναι και τόσο… βολικό.

* Στα 33.000 φύλλα έμειναν την Παρασκευή οι πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδας με το ΦΩΣ να προηγείται με 7.000 φύλλα και να ακολουθούν SPORTDAY (4.880), LIVESPORT (4.700), GOALDAY (4.470), ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (4.090), ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ (3.030), ΓΑΥΡΟΣ (2.160), ΠΡΑΣΙΝΗ (1.820), ΓΑΤΑ (1.210). Μην ρωτάτε πως βγαίνουν…

* Δραματική είναι η κατάσταση και στα πολιτικά φύλλα, με τα ΝΕΑ να είναι πάντα πρώτα 17.440 φύλλα και το άλλοτε κραταιο ΕΘΝΟΣ να έχει ξεπέσε στα 9.590 φύλλα!

* Ραπτόπουλος και Κόκκινος συνεχίζουν να παίζουν μπάλα δυνατά τα μεσημέρια στο Αθλητικό Μετρόπολις, έχοντας βρει τον τρόπο να κάνουν το κοινό να “καρφώνεται”. Στη σημερινή εκπομπή λίγο έλειψε να τσακωθούν στον αέρα…

* Η αλήθεια είναι πως έχουν πλέον και πολύ καλό lead in, καθώς η προηγούμενη εκπομπή, με παρουσιαστή τον Γιώργο Μπούζο, είναι ίσως η κορυφαία ενημερωτική αυτή την εποχή.

* Ο Νίκος Πηρούνιας έβγαλε μια γραπτή δήλωση (δείτε εδώ), με την οποία παραδέχεται ότι υπάρχει θέμα συνεργασίας του με τον Ηρακλή και τονίζει ότι με τον Παπαθανασάκη είναι φίλοι από παλιά.

* Και τότε γιατί διέψευδαν το θέμα που είχε αποκαλύψει το iraklis1908 και γιατί ο Παπαθανασάκης έλεγε ότι τον Πηρούνια δεν τον ήξερε και τον γνώρισε μέσω τρίτου;

* Το iraklis1908, πάντως, μια βδομάδα αφότου σταμάτησε τη λειτουργία του, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ότι επανέρχεται σύντομα.

* Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, αποκάλυψε στην Επιτροπή Αλήθειας ότι Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ για να προβάλουν αποτελεσματικά τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση.

* Αυτή η χώρα φημίζεται για τη θάλασσα, τον ήλιο και τους… Εφιάλτες της.