Έφτασε στο +9,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

24

Μόνο τυχαία δεν είναι η πολιτική της Κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες, που προσπαθεί να δείξει ότι θέλει να πάρει φιλολαϊκές αποφάσεις. Στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός και η ΝΔ βλέπουν την ψαλίδα να ανοίγει και τον ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώνει την διαφορά…

Την προηγούμενη εβδομάδα, δημοσκόπηση για λογαριασμού του φιλοκυβερνητικού “Ελεύθερου Τύπου”, έδειχνε τη διαφορά στο +3,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα μία άλλη έρευνα την ανεβάζει περισσότερο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την διαφορά του με την ΝΔ στις 9,5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την μηνιαία δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr. Στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας  ένα μήνα πριν, η διαφορά ήταν 8 μονάδες. Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ αυξάνουν έστω και οριακά τις δυνάμεις τους ενώ αισθητή πτώση σημειώνει η Χρυσή Αυγή. Σε μια άλλη ερώτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο το 26% θεωρεί ότι ήταν αναγκαία για να υπάρξει κλίμα σταθερότητας, με την συντριπτική πλειοψηφία 65% να θεωρεί ότι «ήταν περιττή και εξυπηρετεί κομματικούς σκοπούς της κυβέρνησης».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται πλέον με μεγάλη διαφορά και στην παράσταση νίκης καθώς το 66% θεωρεί πως θα κερδίσει τις ερχόμενες εκλογές, ενώ το μόνο θετικό της έρευνας για την ΝΔ, είναι πως ο Σαμαράς εμφανίζεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 40%, έναντι 34% του Τσίπρα.

Δείτε περισσότερα στοιχεία της έρευνα εδω