Απεργία στον Αγγελιοφόρο

22

Νέα 48ωρη απεργία στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» προκηρύχθηκε από τις Ενώσεις δημοσιογράφων και τεχνικού προσωπικού. Οι εργαζόμενοι στον «Αγγελιοφόρο» διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι τους οφείλονται 4 μισθοί και η ιδιοκτησία Μπακατσέλου δεν μπαίνει καν στην διαδικασία, να τους ενημερωσει για το αν και πότε θα πάρουν τα χρήματά τους…

Η ανακοίνωση των ενώσεων:
«Τέσσερις μήνες είναι πλέον απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Αγγελιοφόρος, Αγγελιοφόρος της Κυριακής και την ιστοσελίδα www.agelioforos.gr. Η πίστωση χρόνου που ζήτησε (και πήρε) η εργοδοσία για να καταβάλει δεδουλευμένα που οφείλει και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της, καθώς επίσης και να παρουσιάσει τις προτάσεις της, αποδείχτηκε πως δεν ήταν παρά μία ακόμη αναξιοποίητη ευκαιρία να αποκαταστήσει στοιχειωδώς την επανειλημμένα τρωθείσα αξιοπιστία της. Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να δουλεύουν και η επιχείρηση εξακολουθεί να καταβάλλει ψίχουλα έναντι των οφειλών της που διευρύνονται δίχως να ενημερώνει για τις προθέσεις της σχετικά με ένα βιώσιμο πρόγραμμα και σχήμα λειτουργίας, όπως εδώ και πολύ καιρό ζητούσαν οι εργαζόμενοι αλλά η εργοδοσία κώφευε.
Για τους λόγους αυτούς δημοσιογράφοι και τεχνικό προσωπικό απεργούν από τις 08:00 της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου ως τις 08:00 του Σαββάτου 15 Νοεμβρίου διεκδικώντας από την ΕΒΕ ΑΕ:
· Να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους τους μισθούς που τους χρωστάει.
· Να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.
· Να εγκαταλείψει κάθε είδους ελαστική σχέση εργασίας.
Τα Διοικητικά Συμβούλια»