Γκάφα-έπος από την ΕΡΤ

Η δημόσια τηλεόραση, όπως αποκαλύπτουν typologies.gr, «πέθανε» σήμερα τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παππά σε μια “υπερπαραγωγή” ενός πρωτοφανούς fake news που προσβάλλει τον δημόσιο ενημερωτικό οργανισμό!

 

 

Στη σελίδα του ΑΡΧΕΙΟΥ της ΕΡΤ στο Facebook αναρτήθηκαν το πρωί δύο ειδήσεις περί… δήθεν θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη και της Ειρήνης Παππά, με αφιερώματα που θα επρόκειτο να μεταδοθούν.

Οι αναρτήσεις κατέβηκαν από το Facebook στις 10:18, αλλά η ζημιά είχε γίνει και ξεκίνησε η έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών και εξετάζεται αν υπήρξε ηλεκτρονική παρέμβαση από τρίτους στο λογαριασμό των social media της ΕΡΤ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάλληλος της εταιρείας στα social media, διάλεξε τα δύο θέματα που είχαν προετοιμαστεί για να αναρτηθούν στην περίπτωση θανάτου του μεγάλου έλληνα συνθέτη και της κορυφαίας ελληνιδας ηθοποιού.

Είναι προφανές πως εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε πριν ένα χρόνο, ο τότε διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ και τώρα πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας και σύσσωμη η τότε αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητούσαν την αποπομπή των αρμοδίων υπουργών και της διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης.

Τώρα, προφανώς, το σφάλμα θα επιρριφθεί σε κάποια κατώτερα στελέχη και υπάλληλους…

Δείτε τις αναρτήσεις στο Facebook της ΕΡΤ Α.Ε που κατέβηκαν άρον-άρον:

Ανακοίνωση διοίκησης ΕΡΤ για ανάρτηση της Διεύθυνσης Αρχείου

Σε ιστοσελίδα που διατηρεί το Τμήμα Αρχείου της ΕΡΤ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκαν σήμερα το πρωί δύο αναρτήσεις στη «μνήμη» των Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παππά.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ ήδη επικοινώνησε με τους οικείους των δύο κορυφαίων δημιουργών, ζήτησε συγγνώμη για τη δημόσια αυτή απρέπεια και έχει ήδη επιληφθεί για να διερευνηθεί άμεσα πώς έγιναν οι εν λόγω αναρτήσεις.

πηγή: libre.gr