Λουκέτο στο MEGA

117

Οριστικό λουκέτο στην συχνότητα του MEGA βάζει το ΕΣΡ καθώς απέρριψε την αίτηση για να θεωρηθεί το κανάλι μη ενημερωτικό έτσι ώστε να συνεχίσει την εκπομπή σήματος μέχρι τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας

Με ψήφους 6-3 το ΕΣΡ απέρριψε την αίτηση του ΔΣ του άλλοτε Μεγάλου καναλιού με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το MEGA, καθώς το ΕΣΡ αναμένεται να στείλει την απόφασή του στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μετέπειτα με κοινοποίηση στην Digea η οποία θα είναι και υποχρεωμένη να σταματήσει την εκπομπή του σήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΡ:

“Το ΕΣΡ αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακρικτικό τίτλο “Mega Channel” εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ” να τερματίσει τη λειτουργία του”.

 

Δύσκολες μέρες για τους δημοσιογράφους του MEGA οι οποίοι βλέπουν τον Μαρινάκη και τον Βαρδινογιάννη να μην τηρούν τις δεσμεύσεις τις οποίες τους είχαν δώσει για καταβολή των δεδουλευμένων, την ίδια στιγμή που το Έψιλον του Ιβάν Σαββίδη (στον οποίο και βάλανε εμπόδια για να πάρει το MEGA) να κάνει συνεχόμενες επενδύσεις.