Μπαίνει στο MEGA ο Μαρινάκης

Σε μια κίνηση-«μάτ» που μπορεί να ανατρέψει κατ’αρχάς, αλλά και να πυροδοτήσει σειρά εξελίξεων στα αντίπαλα «στρατόπεδα», ο εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, βγάζοντας από το οικονομικό αδιέξοδο το νυν σχήμα.

Την ώρα που κορυφώνεται η «διαμάχη» με τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο, ο κ. Μαρινάκης, μέλος τόσο του «ΒΙG 5», όπως τιτλοφορεί το περιοδικό PRONEWS ρεπορτάζ για τους πέντε επιχειρηματίες με «ειδικό» πολιτικό βάρος, αλλά και ένας εκ των 100 μεγαλύτερων εφοπλιστών του κόσμου, αναφέρει το περιοδικό ότι είναι διατεθειμένος να επενδύσει μέχρι και 50 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τηλεοπτικό κανάλι.

Ο 49χρονος εφοπλιστής θέλει να εδραιώσει την παρουσία του στα ΜΜΕ, σε μια περίοδο που η σύγκρουση στο ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από μετωπική! Μια προηγούμενη προσπάθεια απορρόφησης ενός καναλιού (ALTER) δεν ευοδώθηκε, καθώς τα χρέη ξεπερνούσαν τα 600 εκατ. ευρώ!

pronews marinakis

Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα για να συμμετάσχει στην Α.Μ.Κ., η οποία θα περιορίσει το ποσοστό του Δ.Ο.Λ. (20%). Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η αύξηση θα φτάσει τα 25 εκατ. ευρώ και θα μπει στο τραπέζι με στόχο να καλυφθεί από τουλάχιστον δύο μετόχους, την οικογένεια του Γιώργου Μπόμπολα και την πλευρά Βαρδινογιάννη. Μέσα στο σχέδιο είναι και η μεταφορά του MEGA στις εγκαταστάσεις του Πήγασου, για οικονομία κλίμακος

Οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει να δώσουν μια ακόμη παράταση στο «μεγάλο κανάλι» και να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες του δανείου, κάτι που θα σήμαινε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων για να καλυφθούν έναντι των χρημάτων που χορήγησαν. Με λίγα λόγια, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα αναλάμβαναν εκείνες τον έλεγχο του ιστορικού καναλιού και τη διαδικασία πώλησής του. Δύο νέα πρόσωπα ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, από την οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο Δ.Μάρης από την πλευρά Μπόμπολα ετοιμάζονται να αναλάβουν σημαντικό ρόλο στην «επόμενη μέρα»…

Μέχρι στιγμής το ρεπορτάζ του περιοδικού δεν έχει διαψευστεί, ούτε επιβεβαιωθεί, από την πλευρά του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού.

Πηγή : sportit