Μύλος με τις άδειες: Ποιο κανάλι μένει εκτός

143

που συνεδριάζει αυτή την ώρα αναμένεται να ανακοινώσει τους υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με τη διαδικασία οι φάκελοι των εταιρειών που είχαν καταθέσει φάκελο για την εξασφάλιση άδειας περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο.

Η ανεξάρτητη ραδιοτηλεοπτική αρχή θα εξετάσει ποιοι από τους φακέλους που έχουν κατατεθεί πληρούν τις προϋποθέσεις. Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η «Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ» έχει πρόβλημα με την υποψηφιότητά της.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη ανατροπή. Όπως αναφέρει η ρεπόρτερ media Ναταλία Ανδρικοπούλου δεν αποκλείεται τελική οι δικαιούχοι που θα ανακοινωθούν να είναι τέσσερις αφού παρουσιάστηκε πρόβλημα με τον φάκελο του ALPHA. Η διαδικασία βρισκεται σε εξέλιξη.

«Ξεκινά -και πάλι- στις 19.00 η μαραθώνια συνεδρίαση του ΕΣΡ για τη λίστα με τα κανάλια που θα πάρουν άδεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλην Βρυώνη, υπάρχει και άλλος σταθμός με “ζητήματα” και δεν αποκλείεται τελικά να ανακοινωθούν 4 “αδειούχοι” » ανέφερε η ίδια στο twitter.

Λίγο αργότερα επανήλθε με νέα ανάρτηση: «Ξεκίνησε πάλι στις 19.00 η μαραθώνια συνεδρίαση του ΕΣΡ που αναμένεται εντός της ημέρας να βγάλει την απόφαση του με τη λίστα των καναλιών που θα πάρουν πανελλαδική άδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να προκύψει έκπληξη μεγατόνων καθώς πρόβλημα φέρεται να εντοπίστηκε στο φάκελο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, στο φάκελο του καναλιού εγείρεται ζήτημα που σχετίζεται με το πόθεν έσχες φυσικού προσώπου το οποίο εμφανίζεται ως μέτοχος του σταθμού. Το αν τελικά το κανάλι θα περάσει στην λίστα των προεπιλεγέντων, θα κριθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Όπως προκύπτει και από την παρατεταμένη διάρκεια της συνεδρίασης του ΕΣΡ που ξεκίνησε το πρωί, οι απόψεις στο Συμβούλιο διίστανται καθώς κάποιοι θεωρούν ότι πρόκειται για ζήτημα που λύνεται και δεν έχει την απαιτούμενη βαρύτητα για να οδηγήσει στην απόρριψη ενός λειτουργούντος τηλεοπτικού σταθμού. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρομάνος, πάντως, επιμένει ότι η όποια απόφαση πρέπει να είναι ομόφωνη. Την ίδια στιγμή, τις επόμενες ώρες θα κριθεί και η τύχη της Ελληνικής Τηλεοπτικής Α.Ε. συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φάκελο του υπό ίδρυση σταθμού εντοπίστηκε πρόβλημα σχετικά με τις εγγυήσεις που παρέχονται για την καταβολή του τιμήματος της τηλεοπτικής άδειας. Η λίστα που θα ανακοινώσει το ΕΣΡ, μπορεί τελικά να περιλαμβάνει 4 «αδειούχους» από τους συνολικά έξι υποψηφίους. Βέβαιο θεωρείται ότι στη λίστα θα μπουν ο ΑΝΤ1, το Star, ο ΣΚΑΙ και το Epsilon. Υπενθυμίζεται ότι η λίστα δεν είναι οριστική, καθώς θα ακολουθήσει το στάδιο των ενστάσεων από τυχόν «κομμένους» και μη.»

Πηγή sdna.gr