Στην ΝΕΡΙΤ η Εθνική, τι αλλάζει στο Euro

19

Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα προκριματικά για το Euro 2016, που θα γίνει στην Γαλλία και είμαστε μπροστά σε μια σημαντική αλλαγή στο τηλεοπτικό τοπίο!

Η ΟΥΕΦΑ προσπαθεί να κάνει κάτι σαν Τσάμπιονς Λιγκ τα προκριματικά του Euro και για πρώτη φορά υπάρχει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, στα πρότυπα των διασυλλογικών διοργανώσεων.

Μετά από τον πρώτο άγονο διαγωνισμό, τα δικαιώματα της Εθνικής ομάδας κατέληξαν τελικά στην ΝΕΡΙΤ κι έτσι η δημόσια τηλεόραση μετά από μια δεκαετία, που η Εθνική ήταν στο MEGA, ξαναπαίρνει τους αγώνες των προκριματικών της Εθνικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι επίσημοι αγώνες της Εθνικής ποδοσφαίρου, συγκαταλέγονται στα γεγονότα μεγάλης σημασίας για την κοινωνία, οπότε ΠΡΕΠΕΙ να μεταδίδονται από ελεύθερο κανάλι.

Τι αλλάζει όμως φέτος στα τηλεοπτικά των προκριματικών του Euro;

Η κάθε αγωνιστική, πλέον, θα διεξάγεται σε τρεις μέρες κι όχι Παρασκευή ή Τρίτη, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Η 1η αγωνιστική για παράδειγμα, θα γίνει Κυριακή 7/9, Δευτέρα 8/9 και Τρίτη 9/9. Μ΄ αυτό τον τρόπο, μοιράζονται οι αγώνες στα τρία και υπάρχει αρκετό τηλεοπτικό προϊόν για τρία βράδια, ενώ οι αγώνες θα γίνονται σε δύο ζώνες. Στις 7μμ και στις 9.45μμ (ώρες Ελλάδας).

Η ΝΕΡΙΤ πήρε τα δικαιώματα της μέρας, που παίζει η Εθνική ομάδα, αυτό σημαίνει ότι θα μεταδίδει πάντα ζωντανά το δικό μας παιχνίδι, και στην εκπομπή που θα ακολουθεί, θα μπορεί να προβάλει τα highlights από τα άλλα παιχνίδια της ημέρας.

Τις υπόλοιπες δύο μέρες, τα δικαιώματα είναι στον ΟΤΕ, που θα προβάλει ζωντανά παιχνίδια και φυσικά εκπομπή με highlights.

Στην 1η αγωνιστική, η ΝΕΡΙΤ θα μεταδώσει τον αγώνα Ελλάδα – Ρουμανία, που θα γίνει την Κυριακή 7/9 στις 9.45μμ. Την ίδια μέρα παίζουν (μεταξύ άλλων) και θα προβληθούν τα highlights στην εκπομπή της ΝΕΡΙΤ, Γερμανία – Σκοτία, Πορτογαλία – Αλβανία, Γιβραλτάρ – Πολωνία (στην πρεμιέρα των γηπεδούχων σε επίσημο παιχνίδι) και Δανία – Αρμενία.