Συγχώνευση Goalnews και Έθνους

H συνταγή δεν είχε πετύχει πριν από 4 χρόνια, αλλά η ιδιοκτησία των εφημερίδων Goalnews και Έθνος το επιχειρεί εκ νέου. Συγχωνεύει την αθλητική εφημερίδα, που εκδίδει με το αθλητικό τμήμα του Έθνους, σε μια προφανή προσπάθεια να μειώσει το κόστος, με περικοπές και απολύσεις, αδιαφορώντας φυσικά για την ποιότητα των φύλλων και την κυκλοφοριακή τους κατρακύλα (λιγότερα από 5.000 φύλλα η Goalnews καθημερινά, και κάτω από τα 10.000 φύλλα το Εθνός, σε μέρες χωρίς προσφορές).

Ο ΠΣΑΤ εξέδωσε μία ανακοίνωση καταγγέλοντας τις πρακτικές της ιδιοκτησίας των εφημερίδων που ετοιμάζει νέες περικοπές…

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής :

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) καταγγέλλει για μία ακόμη φορά τις αντεργατικές ενέργειες της εργοδοσίας του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» σε βάρος των αθλητικών συντακτών του συγκροτήματος.  Ο κ. Φώτης Μπόμπολας συνεχίζει τις απολύσεις, με τελευταίο κρούσμα τη συγχώνευση της αθλητικής εφημερίδας «Goal» και του αθλητικού τμήματος του «Έθνους», κάτι που θα οδηγήσει σε νέο πογκρόμ των συναδέλφων και θα σημάνει απώλειες πολλών θέσεων εργασίας.

Ο ΠΣΑΤ συμπαρίσταται πλήρως στους συναδέλφους του αθλητικού τμήματος του «Έθνους» και του «Goal» και τους καλεί να αντισταθούν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και να μην υποκύψουν στις νέες αντεργατικές πιέσεις που ασκεί ο κ. Φώτης Μπόμπολας.

Ζητά επίσης από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας να παρέμβει και να λάβει τα αναγκαία μέτρα εναντίον ενός εργοδότη που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει παραβιάσει κάθε έννοια νομιμότητας με τις εκατοντάδες απολύσεις και τις επαναλαμβανόμενες μειώσεις μισθών που έχει πραγματοποιήσει.

Ταυτόχρονα ο ΠΣΑΤ, συμπαρίσταται στις αποφάσεις που θα λάβει το Πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο (ΕΣΗΕΑ) για την αντιμετώπιση της κατάστασης στον «Πήγασο».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, τέλος καταγγέλλει τις απολύσεις των συναδέλφων από το αθλητικό τμήμα του της τηλεόρασης του Antenna.

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις, έρχονται να προστεθούν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας στη Θεσσαλονίκη και την εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» μετά το λουκέτο που επιχείρησε η εργοδοσία η οποία πλέον προχώρησε και σε αίτημα πτώχευσης της εταιρείας της.

Και στην περίπτωση αυτή, ο ΠΣΑΤ, αφενός συμπαρίσταται στους συναδέλφους και αφετέρου στηρίζει τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η ΕΣΗΕΜΘ όπως αυτές ανακοινώθηκαν σήμερα (17/6) στους εργαζόμενους της εφημερίδας”.