Υψηλές πτήσεις για το ERT Sports!

Στο 5% πέταξε την περασμένη Κυριακή το ΕΡΤ Sports, το κανάλι που θέλουν σχεδόν όλοι -εντός Ραδιομεγάρου- να κλείσει και από την πρώτη στιγμή που βγήκε στον αέρα, αφέθηκε στην τύχη του.

Η ιδέα για τη δημιουργία του κατατέθηκε επί διοίκησης Β. Κωστόπουλου για ένα αθλητικό κανάλι που θα αξιοποιούσε το σύνολο των αθλητικών συντακτών της ΕΡΤ για να μην κινδυνεύον την επόμενη ημέρα, με σημείο αναφοράς την ΕΡΑ ΣΠΟΡ και μια νέα αθλητική ιστοσελίδα.

Οι μεταδόσεις των ομάδων της SL, όταν παρουσιάστηκε η πρόταση, δεν ήταν στο σχεδιασμό. Αντιθέτως περιελάμβανε live αθλητικές εκπομπές, αθλητικά και πολιτικά δελτία ειδήσεων, ντοκιμαντέρ αθλητικού ενδιαφέροντος, οπτικοακουστικό υλικό από το Αρχείο (Εθνική Μπάσκετ, Εθνική Ποδοσφαίρου, Ολυμπιακοί Αγώνες, Παναθηναϊκός-Γουέλμπλει) και μεταδόσεις από τα υπόλοιπα αθλήματα.

Το κανάλι βγήκε στον αέρα, τελικά, μόνο με τις μεταδόσεις, διότι υπήρχε σφοδρός εσωτερικός πόλεμος, καθώς κανείς δεν ήθελε η ΕΡΤ να κάνει το επόμενο βήμα και να ενισχυθεί στον τομέα του τηλεοπτικού ανταγωνισμού. Η μετάδοση του προγράμματος του ΕΡΤ Sports ξεκίνησε τελικά  με την έναρξη της συνεργασίας της ΕΡΤ  με τις 7 ομάδες της SL και χωρίς ποτέ να αποκτήσει το κανάλι κανονικό πρόγραμμα. Τώρα, λένε πως η ΝΔ θέλει να το κρατήσει σε λειτουργία, καθώς θεωρεί όχημα τον αθλητισμό.

http://www.typologies.gr/