Άγγελος, ο… πάτερ Φαμίλιας

31

Πολλά μπορεί να πει κανείς για τον φετινό ΠΑΟΚ, αυτό που σήμερα δεν μπορεί να πει, είναι για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο εσωτερικό της ομάδας.

Πολλοί μεγάλοι σε ηλικία παίκτες δεν υπάρχουν, οι νεαροί είναι αρκετοί, κι ο Αναστασιάδης έχει έναν παραπάνω λόγο να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν ησυχάζει ποτέ, πάντα το μάτι του είναι ανοιχτό, ακόμη και σε μικρά πράγματα.

“Πρόσεξε, ρίξε κάτι πάνω σου, μη μας κρυώσεις” είπε σε έναν από τους λίγους μεγάλους της ομάδας του, μόλις έφτασε το λεωφορείο στο αεροδρομίο του Γκάτγουϊκ για την πτήση της επιστροφής. Στο Λονδίνο, άλλωστε, υπήρχε όλη τη μέρα συννεφιά κι εκείνη την ώρα, είχε αρχίσει να κάνει ψύχρα.

Μέσα στο αεροπλάνο, ο Αναστασιάδης έδωσε εντολή να κλείσει το aircondition για να μην κρυώσει κανείς, και μόνο όταν μέσα στο αεροσκάφος άρχισε η ζέστη να γίνεται αποπνικτική, δόθηκε το ΟΚ να ανοίξει πάλι η ψύξη.

Φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη, έπιανε τους παίκτες και τους προέτρεπε να ξεκουραστούν σήμερα, που έχουν ρεπό, αντιλαμβανόμενος πως το ταξίδι στο Λονδίνο ήταν αρκετά κουραστικό, αλλά κι επειδή το σημερινό, είναι το τελευταίο ρεπό που έχουν, αφού από αύριο ξεκινούν οι προπονήσεις ενόψει του φιλικού με την Ίντερ και βέβαια ενόψει των αγώνων με τη Ζίμπρου.

Η αποστολή έφτασε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης γύρω στις 2 τη νύχτα, οι περισσότεροι κοιμόντουσταν… όρθιοι, αλλά ο Αναστασιάδης κοιτούσε δεξιά – αριστερά. Μόλις μπήκαν όλοι στο λεωφορείο για να οδηγηθούν από το αεροπλάνο στην αίθουσα αφίξεων και κάθισε στο κάθισμά του, είδε τον Κωνσταντινίδη να έρχεται τελευταίος προς το λεωφορείο.

Τον φώναξε να έρθει στο μέρος του και σηκώθησε από το κάθισμά του για να καθίσει ο μικρός, στον οποίο προσπαθούσε να δώσει θάρρος, μια και την Τρίτη πιθανότατα θα κάνει αρθροκόπηση.

Είναι μερικές λεπτομέρειες, που μπορεί να μην είναι σημαντικές, αλλά καμιά φορά δείχνουν και την ατμόσφαιρα που επικρατεί σε μια ομάδα.