Άκπομ: «Θα παίξω για την Νιγηρία»

Με δηλώσεις του ο Τσούμπα Άκπομ ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι να καταφέρει να φορέσει τα χρώματα της φανέλας των «Super Eagles».

Μια ανάσα απ’ την κλήση του στην Εθνική Νιγηρίας βρίσκεται ο Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος με δηλώσεις που παραχώρησε τόνισε πως αισθάνεται Νιγηριανός.

Όπως είπε στο BBC Sport, θα έχει την ευκαιρία να ξαναπαίξει μαζί με τον Αλεξ Ιγουόμπι, «με τον οποίο ξεκινήσαμε να παίζουμε μπάλα μαζί στις ακαδημίες της Άρσεναλ», ενώ ξεκαθάρισε πως αισθάνεται Νιγηριανός και παρότι έχει αγωνιστεί 41 φορές (18 γκολ) με τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας, η απόφασή του δεν αλλάζει και περιμένει να αγωνιστεί με τη φανέλα των «Super Eagles»

«Είναι μια προσωπική απόφαση. Είναι Νιγηριανός όπως όλη η οικογένεια μου, αισθάνομαι πολύ Νιγηριανός και θα είναι ευχάριστο να εκπροσωπώ τη Νιγηρία», σχολίασε ο 23χρονος επιθετικός.

«Αν και έχω παίξει σε όλες τις ομάδες νέων για την Αγγλία, πάντα ψήφιζα Νιγηρία. Είμαι έτοιμος και περιμένω μόνο τη κλήση. Οι εκπρόσωποι μου έκαναν διάφορες συζητήσεις με τους προπονητές και την Ομοσπονδία, οπότε ίσως σε λίγους μήνες μου έρθει η πρόσκληση. Εγώ έχω κάνει σαφές τι θέλω» σημείωσε, ενώ στην ερώτηση για τη παρουσία του στις «μικρές» εθνικές ομάδες της Αγγλίας, είπε: «Είναι πάντα καλό να παίζεις όπου αγαπάς. Εάν παίζεις για την Αγγλία, μπορείς να παίξεις μόνο μερικά παιχνίδια και στη συνέχεια να στραφούν στον επόμενο επιθετικό που θα είναι «ζεστός».