«Άλλος έβρισε τον Ευαγγέλου»

51

Τι ειπώθηκε για τα όσα έγιναν στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο. Καραπαπάς και Ολυμπιακός δεν κατονόμασαν τον… δράστη, κατέθεσαν, όμως, ότι στο σημείο ήταν και άνθρωποι της ομάδας του Περιστερίου.

Άνθρωπος που δεν ήταν από την ομάδα του Ολυμπιακού έβρισε τον διαιτητή Άγγελο Ευαγγέλου στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όπως ειπώθηκε στην εκδίκαση της απολογίας του Κώστα Καραπαπά το μεσημέρι της Παρασκευής (7/12) στο μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας.

Σύμφωνα με τον φύλλο αγώνα, όπως είχε αποκαλύψει το SDNA, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού είπε απευθυνόμενος προς τον Αθηναίο ρέφερι. «Τι κάνετε εδώ ρε; Ήρθατε να μας γ@@@@@@ε, δεν ντρέπεστε με αυτά που κάνατε;».

Τόσο ο Κώστας Καραπαπάς, αλλά και ο team manager της ομάδας Θόδωρος Κοκκινάκης, που κατέθεσε ως μάρτυρας, αρνήθηκαν την κατηγορία. Δεν είπαν, όμως, ποιος το έκανε, αφού ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι σίγουροι, ωστόσο, όπως τόνισαν, στο συγκεκριμένο σημείο ήταν και άνθρωποι του Ατρόμητου.

«Στο α’ ημίχρονο υπήρχαν αμφισβητούμενες φάσεις όπου θεωρούμε ότι η ομάδα μας αδικείται. Στο ημίχρονο πήγα στον διαιτητή, είχα σκοπό να τους απομακρύνω αυτούς που ήταν εκεί. Ήταν ο Καραπαπάς, ο Μοντέστο, ο Μουρίκης, 1-2 παίκτες. Ο στόχος μου ήταν να απομακρυνθούν όλοι. Παράλληλα έρχονται και από τον πάγκο του Ατρόμητου για να πουν τα δικά τους. Ήμουν δίπλα ή πίσω από όλους, έχω την εικόνα όλη. Ο Καραπαπάς σε όλες τις φάσεις, σε όλες τις στιγμές, επιμένει για την κόκκινη στη φάση με τον Ποντένσε», είπε ο Θόδωρος Κοκκινάκης.

Δικαστής: «Πώς ξέρατε τι έλεγε ενώ είχε γυρισμένη την πλάτη; Τον ακούτε; Λέτε ότι είστε μάρτυρας αυτήκοος, ενώ σας έχει γυρισμένη την πλάτη».

Κοκκινάκης: «Όλοι φωνάζουν, κανείς δεν πήγε για να μιλήσει ήρεμα και ψύχραιμα».

Δικαστής: «Ακούσατε τον κύριο Καραπαπά να βρίζει; Εδώ γράφει «Τι κάνετε εδώ ρε; Ήρθατε να μας γ@@@@@@ε, δεν ντρέπεστε με αυτά που κάνατε;» Το είπε;».

Κοκκινάκης: «Η δικιά μου πρόθεση δεν είναι να βγάλω τον διαιτητή τρελό. Η φράση αυτή ακούστηκε απλά σε στιγμή πιο μετά, κατευθυνόμενοι προς τα αποδυτήρια αλλά όχι από τον Καραπαπά».

Δικαστής: «Την ακούσατε; Ποιος την είπε;».

Κοκκινάκης: «Την άκουσα. Ήμασταν 10 άνθρωποι εκεί. Είμαι πίσω από τον διαιτητή και από πίσω μου όλοι αυτοί που βλέπετε. Με την καθημερινή επαφή που έχω με τον Καραπαπά γνωρίζω την χροιά της φωνής του και το αν είναι ο ίδιος. Είμαι βέβαιος ότι την άκουσα αλλά είμαι επίσης βέβαιος ότι δεν το είπε ο Καραπαπάς».

Δικαστής: «Αφού δεν είδατε ποιος την είπε, πώς ξέρετε ότι δεν ήταν ο Καραπαπάς»

Κοκκινάκης: «Μπορώ να γνωρίζω τους συνεργάτες μου…».

Δικαστής: «Σε όλους τους τόνους της χροιάς της φωνής του; Είναι λίγο ακραίο να είστε τόσο βέβαιος. Συνήθως οι μάρτυρες λένε «είδα ποιος εξύβρισε, ήταν αυτός».

Κοκκινάκης: «Είμαι σίγουρος γι’ αυτό που λέω. Η φωνή που έχω στα αυτιά μου δεν ήταν του Καραπαπά».

Χατζησαββάογλου (δικηγόρος Ολυμπιακού): «Υποψιάζεστε κάποιον;».

Κοκκινάκης: «Όπως λειτουργώ σαν άνθρωπος, από τη στιγμή που έχω έστω και 1/1000 αμφιβολία για το αν είναι ο άνθρωπος που πιστεύω, δεν μπορώ να το καταθέσω…».

Χατζησαββάογλου: «Υπάρχει κάποιος που πιστεύετε ότι το έκανε; Είναι της ομάδας;».

Κοκκινάκης: «Όχι. Είμαι βέβαιος ότι δεν είναι ο Καραπαπάς. Είμαι 8 ώρες την ημέρα μαζί του, είμαι βέβαιος για ποιον ακούω ή μάλλον για ποιον δεν ακούω στη συγκεκριμένη φάση».

Δικαστής: «Ο διαιτητής γιατί να γράψει ότι ήταν ο Καραπαπάς;».

Κοκκινάκης: «Δεν το γνωρίζω. Είχε την πιο έντονη διαμαρτυρία σε όλη τη διάρκεια της πορείας του διαιτητή. Του έλεγε για τη φάση του Ποντένσε».

Καραπαπάς: «Αυτό του είπα… νόμιζε ότι είμαι εγώ…»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού λοιπόν, ισχυρίστηκε ότι είπε… «Δεν τη βλέπεις την κόκκινη κάρτα; Μόνο ντροπή σας. Είναι ντροπή να παίζετε έτσι».

«Του φώναζα. Πέρσι ήρθα και το είπα. Με τον Παναθηναϊκό, είχα πει “γαμ… τη Σούπερ Λίγκα μας”. Ήμασταν στη Λεωφόρο, έβριζαν το παιδί μου, τη μητέρα μου, μπήκα στη φυσούνα τρέμοντας και είπα στους παρατηρητές, “καλά δεν τα βλέπετε”. Μου είπαν “εσείς είστε η Σούπερ Λίγκα”. Προχώρησα και είπα «γαμ… τη Σούπερ Λίγκα μας και γαμ… τα όλα μας». Αλλά αυτό εδώ δεν το είπα. Και τιμωρήθηκα με ένα μήνα», τόνισε.

Αναφερόμενος στον διαιτητή Ευαγγέλου είπε… «Πιστεύω ότι ο διαιτητής δεν το έκανε σκόπιμα για να με τιμωρήσει, πιστεύω ότι ο άνθρωπος νόμιζε ότι είμαι εγώ. Γιατί εγώ είχα την ένταση. Και αυτός είχε στο μυαλό του την εικόνα μου που του έλεγα “ντροπή σας, είναι δυνατόν να μην είδατε τη φάση του Ποντένσε;”. Εγώ δεν τον έβρισα».

Χατζησαββάογλου: «Απίστευτη ένταση…»

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Γιάννης Χατζησαββάογλου, έκανε λόγο για «απίστευτη ένταση από όλους τους εμπλεκόμενους. Έχουν μεσολαβήσει 120 λεπτά από τη στιγμή της έντασης και της σύνταξης του φύλλου αγώνα. Είχε τα ηνία των διαμαρτυριών, δεν είπε, όμως, αυτό για το οποίο κατηγορείται. Δεν το είπε, αδίκως κατηγορείται. Είναι θέμα ηθικής τάξης. Πέρσι (σ.σ. με τον Παναθηναϊκό) ήρθε και είπε: “Το είπα, δεν θεωρώ ότι αυτό που είπα είναι ύβρις αλλά αν το θεωρείτε τιμωρείστε με”. Για να φτάσει στο σημείο κάποιος να βρίσει αξιωματούχο αγώνα σημαίνει ότι είναι στο μέσο ενός περιστατικού τρομακτικής έντασης. Πάνω στην ένταση μπορεί και κάτι να μην σημειώσω όπως ειπώθηκε και να το αποδώσω σε πρόσωπο που δεν το απηύθυνε».

πηγή: sdna.gr