Έπαιξαν τοπικό με φανέλες Εθνικής!

340

Με το δεξί μπήκε στα πλέι οφ της Α2 Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης η Δόξα Γρατινής, καθώς στο ντέρμπι κορυφής με την Ένωση Ασωμάτων, πέρασε νικηφόρα με 1-2 απο την εδρα της μειονοτικής ομάδας και πήρε ρεβανς για τις δυο ήττες της κανονικης περιόδου με το ιδιο σκορ (3-2).

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι  ξέφυγε και 4 βαθμούς από τους γηπεδούχους και τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου που νίκησε στο άλλο ντέρμπι μέσα στο Φανάρι με 4-2. Ωστόσο, αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο είναι το γεγονός ότι η Γρατινή εμφανίστηκε στην έδρα των Ασωμάτων όχι με την γνωστή της εμφάνιση με τις πράσινες φανέλες, αλλά με αυτήν της… Εθνικής Ελλάδος.

Η νομιμότητα αυτής της κίνησης ελέγχεται, όπως και η σκοπιμότητά της, δεδομένου ότι η Δόξα Γρατινής έχει συγκεκριμένη εμφάνιση με την οποία έχει δηλωθεί και αγωνιζόταν σε προηγούμενά της παιχνίδια. Ωστόσο σε αυτό το ντέρμπι κορυφής εμφανίστηκε στην αντίπαλη έδρα της Ένωσης Ασωμάτων, ενός σωματείου με παίκτες που προέρχονται αμιγώς από την μουσουλμανική μειονότητα και έχει την έδρα σε ένα αμιγώς μειονοτικό χωριό της Ροδόπης, με τις φανέλες, τα σορτσάκια, ακόμα και τις… κάλτσες της Εθνικής Ομάδας.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι οι στολές που χρησιμοποιήθηκαν για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι αυτές της Adidas που είχε η Εθνική μέχρι και το Euro 2012 στην Πολωνία και όχι οι νέες της Nike που χρησιμοποιεί πλέον η Εθνική από το Μουντιάλ της Βραζιλίας και μετά. Αυτό όμως δεν παίζει ρόλο, με δεδομένο ότι δεν εμφανίζονταν σε κανένα σημείο τους το έμβλημα της Δόξας Γρατινής, όπως ορίζει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Πηγή : Thrakisports