Έρχεται και φεύγει… Τζαμάικα

28

Ο Φρανς Μπερτέν τα κατάφερε και έστω και με την ψυχή στο στόμα, η Αϊτή πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Καραϊβικής!

Οι Αϊτινοί, που είχαν την πολυτέλεια να γνωρίζουν το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, γνώριζαν ότι τους αρκούσε η ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι, με τα Νησιά Σεντ Κιτς & Νέβιλ, που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ οι αντίπαλοί τους ήθελαν μόνο νίκη.

Τελικά, το παιχνίδι, που έγινε στο Πορτ Ο Πρενς, την πρωτεύουσα της Αϊτής, έληξε 0-0 και οι Αϊτινοί προκρίθηκαν στην τελική φάση, μαζί με την Γαλλική Γουϊάνα.

Ο Μπερτέν πήρε το αεροπλάνο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη αλλά η Καλαμαριά θα τον χάσει πάλι μέσα στον Νοέμβριο, γιατί στο διάστημα 10-17 Νοεμβρίου, θα γίνει στην Τζαμάικα η τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Καραϊβικής.

Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν η διοργανώτρια Τζαμάικα, η κάτοχος του τίτλου, Κούβα, και οι έξι ομάδες, που πήραν τα εισιτήρια από τα τρία προκριματικά γκρουπ, δηλαδή : Αϊτή, Γαλλική Γουϊνέα, Τρινιντάντ & Τομπάγκο, Αντίγκουα & Μπαρμπούντα, Μαρτινίκα και Κουρασάο, η πατρίδα του Χέντβιγκες Μαντούρο!