Έστειλε εξώδικο για το… χόρτο!

70

Τίποτα δεν αφήνει να πέσει κάτω ο Αλέξης Κούγιας!

Ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής εξοργίστηκε όταν πληροφορήθηκε ότι η Επισκοπή δήλωσε ως έδρα για το μεταξύ τους παιχνίδι ένα γήπεδο με συνθετικό χορτοτάπητα (στο γήπεδο του Ρεθύμνου μπήκε νέος χορτοτάπητας, ο οποίος δεν έχει ριζώσει καλά, ακομα) και έστειλε εξώδικο στην διοργανώτρια αρχή, τονίζοντας ότι η Παναχαϊκή δεν παίζει σε πλαστικό χόρτο…

Επισημαίνει, ωστόσο, ότι εφόσον ο αγώνας διεξαχθεί, η ομάδα του θα προσβάλει το κύρος του αγώνα και θα ζητήσει αποζημίωση, αν τραυματιστεί κάποιος ποδοσφαιριστής της.

Η διεξαγωγή αγώνων σε συνθετικό τάπητα, πάντως, επιτρέπεται από την ΦΙΦΑ, η οποία έχει ορίσει να διεξαχθεί το Μουντιάλ γυναικών του 2015 στον Καναδά σε γήπεδα με συνθετικό τάπητα, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν ακόμη και δικαστικά οι ποδοσφαιρίστριες.

Πάντως, στο ίδιο γήπεδο, η Επισκοπή είχε αντιμετωπίσει και τον Ηρακλή Ψαχνών στην 1η αγωνιστική…

Γράφει στο εξώδικο η ΠΑΕ Παναχαϊκή…

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡIΑ
Της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ», που εδρεύει στην Πάτρα, οδός Πατρών Κλάους, αρ. 93, και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ
Την FOOTBALL LEAGUE, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Θεμιστοκλέους, αρ. 42., και εκπροσωπείται νόμιμα.

Πληροφορηθήκαμε ότι ο αγώνας του Σαββάτου 25/10/2014, μεταξύ της φίλης «ΠΑΕ Επισκοπή» και της «ΠΑΕ Παναχαϊκή» έχει ορισθεί να διεξαχθεί σε γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα.

Επειδή είναι προαπαιτούμενο για να συμμετάσχει ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία στο Πρωτάθλημα της Football League να διαθέτει στάδιο με συγκεκριμένες προδιαγραφές, εκ των οπoίων η σημαντικότερη είναι το στάδιο αυτό να διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα.

Επειδή ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει διεξαχθεί αγώνας πρωταθλήματος Β’ Εθνικής ή Football League σε στάδιο με συνθετικό χλοοτάπητα.

Επειδή η δικαιολογία, την οποία προέβαλε για τον προσδιορισμό η αρμόδια υπάλληλος της Football League, Δήμητρα Σιώζου, είναι ότι στο στάδιο αυτό διεξήχθη αγώνας κυπέλλου μεταξύ των ομάδων Επισκοπής και Ηρακλή Ψαχνών και ότι το συγκεκριμένο στάδιο το ενέκρινε ο επιθεωρητής της Football League κ. Γενεράλης, πλην όμως η δικαιολογία αυτή είναι αβάσιμη, διότι το κύπελλο είναι διαφορετική διοργάνωση και έχει διαφορετική διοργανώτρια αρχή.

 

episkopi

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 6 του Κανονισμού Γηπέδων και Ασφάλειας και Προστασίας των Αγώνων της ΕΠΟ: «Εφόσον υφίσταται συνθετικός χλοοτάπητας πρέπει να έχει την απαιτούμενη άδεια της FIFA που μπορεί να δοθεί μόνο μετά τον έλεγχο του εν λόγω χλοοτάπητα από εγκεκριμένο από την FIFA εργαστήριο και αφού πιστοποιηθεί ότι πληροί τα επίπεδα ποιότητας της FIFA για τεχνητό χλοοτάπητα, η δε επιφάνειά του πρέπει να είναι πράσινη».

Επειδή αρνούμεθα να αγωνιστούμε σε γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα, τόσο, διότι υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού ποδοσφαιριστών μας, αλλά κυρίως, γιατί έτσι καταργείται ο υγιής ανταγωνισμός και το fair play διεξαγωγής των αγώνων της Football League, αφού καλούμεθα να αγωνισθούμε σε συνθετικό χλοοτάπητα, όπου ουδέποτε έχει προπονηθεί ή αγωνισθεί ένας εκ των Ελλήνων ή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών μας.

Επειδή επιφυλασσόμεθα να προσβάλλουμε το κύρος τόσο της παρανόμου πράξεως ορισμού της διεξαγωγής του αγώνα στο συγκεκριμένο στάδιο όσο και το κύρος του αποτελέσματος, εφόσον δεν είναι νικηφόρο για την «ΠΑΕ Παναχαϊκή».

Επειδή επιφυλασσόμεθα να διεκδικήσουμε τόσο θετική όσο αποθετική ζημία σε περίπτωση που τραυματιστεί έστω και ένας ποδοσφαιριστής μας.

Επειδή διαμαρτυρόμεθα γι αυτήν την πρωτοφανή συμπεριφορά των υπαλλήλων της Football League.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Διαμαρτυρόμαστε και αιτούμεθα τον ορισμό της διεξαγωγής του αγώνα «ΠΑΕ Επισκοπή» – «ΠΑΕ Παναχαϊκή» της 3ης αγωνιστικής της Football Leagueσε στάδιο με φυσικό χλοοτάπητα, όπως προβλέπει η προκήρυξη του Πρωταθλήματος και οι εφαρμοζόμενοι κανόνες εφαρμογής του.

Αθήνα, 20/10/2014

Με εκτίμηση

Λεωνίδας Παπαθωμάς»