Γι΄ αυτό μπλέχτηκε ο Γεωργιάδης

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι και το όνομα του προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργου Γεωργιάδη, ακούστηκε για την υπόθεση του Κοριόπολις, έστω κι αν απαλλάχτηκε και φυσικά δεν είναι στους 93 που κατηγορούνται.

Η αλήθεια είναι ότι ο Γεωργιάδης είχε απλά έναν διάλογο με τον πρώην συμπαίκτη του, Δημήτρη Ζαβαντία, όπου γίνεται μια συνηθισμένη συζήτηση μεταξύ ανθρώπων που απλά προσπαθούν να προβλέψουν πως θα παίξουν οι ομάδες και πως θα πάει ένα παιχνίδι, χωρίς να υπάρχει ίχνος υποψίας για κάτι παράνομο. Γι΄ αυτό άλλωστε ο προπονητής του ΠΑΟΚ απαλλάχτηκε.

Ο διάλογος έγινε στις 29 Ιανουαρίου 2011 και δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο στις 23 Ιουνίου 2011.

Ο Ζαβαντίας, που εμφανίζεται σε πολλούς διαλόγους, προσπαθεί να μάθει αν ο ΠΑΟΚ θα παίξει πλήρης στο παιχνίδι με τον Άρη και ρωτά τον Γεωργιάδη, ο οποίος εκείνη την εποχή είναι προπονητής στην Εθνική Ελπίδων. Η συζήτηση στην πορεία πάει και στο παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου – Ολυμπιακός Πειραιώς…

Δείτε τον διάλογο, που δημοσίευσαν οι εφημερίδες εκείνης της εποχής :

Το παιχνίδι «Ολυμπιακός Βόλου – Ολυμπιακός», απασχόλησε, μεταξύ άλλων, και τους «Δημήτρη» (Δ), αγνώστων λοιπών στοιχείων, και Γιώργο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ (Γ), οι οποίοι σε συνομιλία που είχαν την 29-1-2011 περί ώρα 12:20, ανέφεραν τα εξής:

«Δ: Άκουσες τίποτα για αύριο αν ο Χάνος τίποτα τους αφήσει έξω; Δεν ξεκινήσει παίχτες;

Γ: Όχι ρε, ξέρω θα τους βάλει όλους.

Δ: Θα τους βάλει τελικά;

Γ: Έτσι ξέρω.

Δ: Γιατί κάπου, ποιος έπινε καφέ ο Χαλκιάς, κάποιος έπινε, και λέει έχει μια σκέψη λέει να μη βάλει Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιερίνια, να μην τους βάλει λέει, γιατί είναι το ματς του Κυπέλλου την Τετάρτη και στο καπάκι με Παναθηναϊκό παίζουνε. Λέω μην κάνει κάνα τέτοιο ρε π… μου, λέω να παίξουμε Άρη, τι να κάνουμε άμα δε τους βάλει όλους αυτούς τι θα κάνουμε δε θα παίξουμε Άρη;

Γ: Θα παίξεις Άρη;

Δ: Θα παίξω Άρη λόγω ποσοστού και λόγω ειδησεογραφίας όχι Άρη γιατί… το τέτοιο. Άμα δε τους βάλει αυτούς, άμα τους βάλει κανονικά ποιος Άρης; Δεν υπάρχει ο Άρης. Αλλά λέω μήπως δε τους βάλει.

Γ: Δε ξέρω ρε φίλε και να μη τους βάλει θα το μάθεις. Δε μπορείς να παίξεις μετά; Τι θα πέσει λες ο άσσος;

Δ: Ξέρω γω. Κι εκεί τώρα προσπαθώ να μάθω εκεί στο Βόλο τι θα γίνει.

Γ: Καλά αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεν κάνει κάτι τώρα αυτός, δεν υπάρχει περίπτωση. Πήγαν να στήσουν το παιχνίδι, ε, εντάξει κάνα οβεράκι.

Δ: Πήγαν στο πρώτο. Θυμάσαι στο πρώτο εκεί που δεν τους το βαλε ο Κινέζος μέσα και δε μπορούσανε δύο γκολ. Και τώρα αν και παίζει στη Betfair παίζει κοντά 1.50 με 1.54 και απορώ πώς δεν το κλείσε ακόμα ο ΟΠΑΠ, να το κατεβάσει δηλαδή. Αλλά τώρα περιμένω με έναν δικό μου μέσω του Μπέου να μάθει ρε παιδί μου αν θα κάνει δουλειά. Γιατί αυτός ο Μπέος αν θα κάνει δουλειά με τον ΟΠΑΠ, πρώτα θα το ρίξει στον ΟΠΑΠ. Θα το ρίξει και στον δικό μου εκεί, γιατί του παίζει στον ΟΠΑΠ και στα πρακτορεία του. Δηλαδή του παίζει ξέρω γω 50.000 με τριάδα, ξέρω γω Ολυμπιακό διπλό με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα π.χ. Άμα του περάσει κάνα τέτοιο ποσό και τέτοια θα καταλάβουμε, θα δούμε τι θα γίνει, μήπως και κάνει και κάνα διπλό. Καλά μιλάμε πάλι».

Η δήλωση Γεωργιάδη

Μόλις δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο ο διάλογός του με τον Δημήτρη Ζαβαντία, ο Γεωργιάδης έβγαλε μία γραπτή δήλωση, με την οποία έθετε εαυτόν στη διάθεση της ΕΠΟ…

Με τη δήλωσή του ανέφερε τα εξής :

«Βρίσκομαι δυστυχώς στη δύσκολη θέση να διατυπώσω σύντομα την άποψή μου, αν αυτή έχει κάποια βαρύτητα μέσα στο σύνολο των γεγονότων των τελευταίων ημερών.

Δηλώνω ότι δεν έχω καμία σχέση με «στήσιμο» παιχνιδιού ή με την αλλοίωση της αγωνιστικής απόδοσης οποιασδήποτε ομάδος και ότι άδικα κατηγορούμαι για κάτι που και εγώ ο ίδιος δεν μπορώ να καταλάβω.

Είναι πολύ λυπηρό για την οικογένειά μου, τους γονείς και τους ανθρώπους γύρω μου, αλλά και για μένα προσωπικά το εξής γεγονός: Ενώ σε 20 χρόνια ποδοσφαιρικής και προπονητικής καριέρας δεν έγινα ποτέ βορά για κακεντρεχή σχόλια, όσον αφορά τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά μου, υφίσταμαι εδώ και λίγα 24ωρα την ανελέητη αρνητική δημοσιότητα (χωρίς να ευθύνονται οι δημοσιογράφοι) γύρω από το όνομά μου.

Δηλώνω απερίφραστα την συμπαράστασή μου στην προσπάθεια της ΕΠΟ και της Ελληνικής Δικαιοσύνης να ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου, από το οποίο υποφέραμε και υποφέρουμε αδίκως εγώ και κάποιοι συνάδερφοί μου ενδεχομένως. Εκφράζω, όμως, και την βαθιά μου ανησυχία για το πόσο απροστάτευτη μοιάζει ξαφνικά η πορεία, η καριέρα και η καθημερινότητα ενός ανθρώπου, που δεν θέλησε ποτέ να βρίσκεται στο προσκήνιο για μη ποδοσφαιρικό λόγο.

Θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της Εθνικής Ομάδας, του προέδρου και του τεχνικού διευθυντή της».