Για βαριά «καμπάνα» ο Καραπαπάς!

Η συμπεριφορά Καραπαπά στο γήπεδο της Λεωφόρου, επισύρει βαρύτατο πρόστιμο για τον Ολυμπιακό (έως 90.000 ευρώ) και για τον ίδιο απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο έως 6 μήνες!

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ο Καραπαπάς θα καθίσει την Πέμπτη στο σκαμνί του πειθαρχικού οργάνου της Super League προκειμένου να απολογηθεί για την συμπεριφορά του στο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Καραπαπάς επιτέθηκε φραστικά στους παρατηρητές του αγώνα μετά την λήξη του, με το γνωστό ύφος και την συνήθη φρασεολογία.

Το άρθρο 14 παράγραφος 3 του Πειθαρχικού Κώδικα με το οποίο παραπέμπεται (μεταξύ άλλων), αναφέρεται σε πράξεις ή ενέργειες, με τις οποίες… «δημιουργείται στο φίλαθλο κοινό και στην (εν γένει) κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα»!

Ειδικότερα, ο Καραπαπάς κατηγορείται για «Υβριστική συμπεριφορά –έργω ή λόγω- προς διαιτητές, παρατηρητές κλπ».

Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Πειθαρχικού Κώδικα, οι πράξεις του τιμωρούνται:

«Με χρηματική ποινή από 5.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο από 1 μήνα έως 6 μήνες».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια διάταξη, «κάθε ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις και παραλείψεις όλων όσων με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο, κατά την διάρκεια των αγώνων».

«Η ΠΑΕ, με την οποία συνδέεται ο αξιωματούχος, τιμωρείται με χρηματική ποινή έως 90.000 ευρώ».

πηγή:sdna.gr