Η αλβανική Π.Ο. ψάχνει στην Ελλάδα!

83

Πολλά παιδιά Αλβανών μεταναστών μεγαλώνουν στην Ελλάδα, μαθαίνουν ποδόσφαιρο εδώ, και η αλβανική ομοσπονδία προσπαθεί να ανακαλύψει τα καλύτερα ταλέντα, διοργανώνοντας καμπ στην Ελλάδα, προκειμένου να στελεχώσει τις μικρές εθνικές ομάδες και κυρίως, να προλάβει την ελληνική ομοσπονδία και να επιλέξουν αυτά τα παιδιά την αλβανική ποδοσφαιρική υπηκοότητα.

Ένα τέτοιο έγινε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Μακεδονικού, όπου παρουσιάστηκαν νεαρά αλβανάκια, τα οποία τσέκαραν προπονητές της αλβανικής ομοσπονδίας.

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο το Thrakisports, με αφορμή τη συμμετοχή στο καμπ ενός νεαρού από την ακαδημία του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη.

Αναλυτικά :

Συγχαρητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελπίδων ΠΑΟΚ Ξάνθης, συγχαίροντας τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Αρσένη Γκίκα, που μετείχε σε προπονητικό κάμπ κλιμακίων της… Εθνικής Αλβανίας.

Το καμπ πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη και το γήπεδο του Μακεδονικού, ενώ αντίστοιχο έγινε και στις εγκαταστάσεις του Ατρόμητου στην Αθήνα, οπού κλιμάκιο των μικρών Εθνικών Ομάδων της Αλβανίας με επταμελές προπονητικό επιτελείο, τσέκαρε ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές από όλη την Ελλάδα, που εντοπίστηκαν και κλήθηκαν για δοκιμή.

Στο καμπ της Θεσσαλονίκης μετείχαν 30 νεαροί ποδοσφαιριστές απο την Βόρεια Ελλάδα που ήταν οι “επίλεκτοι” για να περάσουν απο δοκιμαστικά τεστ για να κληθούν στην Εθνική Αλβανίας. Ο προπονητής της Κ17 της Εθνικής Αλβανίας Τζεμάλ Μουστεντάνατζιτς παρακολούθησε τα δοκιμαστικά και έτριβε τα χέρια του απο τα λαβράκια που εντοπίστηκαν.

Τον νεαρό ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται με την αντρική ομάδα των Ελπίδων ΠΑΟΚ Ξάνθης στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας συνόδευσε ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Γιώργος Λάππας. Ο Αρσένης Γκίκας αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του φιλικού αγώνα τεστ, και στην Ξανθιώτικη Ακαδημία θεωρούν πολύ πιθανή την κλήση του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή που αναμφίβολα θα αποτελεί μεγάλη επιτυχία και για τον ίδιο και για την Ακαδημία των Ελπίδων ΠΑΟΚ Ξάνθης.

Η σχετική ανακοίνωση των Ελπίδων αναφέρει τα εξής:

«Συγχαρητήρια. Για τον ποδοσφαιριστή της ακαδημίας μας Γκίκα Αρσένη που πήρε μέρος στο προπονητικό cap
που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο του Μακεδονικού στις αρχές Γενάρη από κλιμάκιο της Εθνικής Αλβανίας. Επταμελές προπονητικό επιτελείο της γειτονικής χώρας, μαζί με τον προπονητή της K-17 Τζεμάλ Μουστεντάνατζιτς, διοργανώνουν εδώ και κάποιο διάστημα σχετικά camp σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, στα οποία συμμετέχουν νεαροί Αλβανοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται -κατά κανόνα- σε μεγάλες ομάδες.

Ο ποδοσφαιριστής των Ελπίδων ΠΑΟΚ Ξάνθης Αρσένης Γκίκας, μαζί με άλλους 30 νεαρούς παίκτες από όλη την Ελλάδα κλήθηκαν και συμμετείχαν στο camp αυτό, με τον Ξανθιώτη ποδοσφαιριστή να είναι ένας από τους λίγους που αγωνίστηκαν σε όλο το φιλικό παιχνίδι. Ο νεαρός ταλαντούχος παίκτης συνοδεύτηκε από τον Γιώργο Λάππα».