Η πιθανή τιμωρία για το πανό

Ο Κομίνης στο Κυριακάτικο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να διακόψει δυο φορές το παιχνίδι ούτως ώστε να κατέβει το εμετικό πανό από την «Θύρα 7» κατά του Ιβάν Σαββίδη και της οικογένειας του. 

Αυτό αναμένεται να κοστίσει πρόστιμο κάποιων χιλιάδων ευρώ προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο 15, παράγραφος 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Επίσης ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί ως υπότροπος για τα πολλά καπνογόνα που άναψαν κατά την διάρκεια του αγώνα (είχε ξανατιμωρηθεί στο παιχνίδι με την Λαμία). Σύμφωνα με τα όσα έγιναν στην περίπτωση της ΑΕΚ, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν κίνδυνο επιβολής διπλάσιου προστίμου. Μάλιστα αν σε κάποιο παιχνίδι κατά την διάρκεια της σεζόν επαναληφθεί το συγκεκριμένο περιστατικό, τότε θα βρεθεί πιθανότατα αντιμέτωπος με τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών  για μια ως δυο αγωνιστικές (αυτό συνέβη στην περίπτωση της ΑΕΚ).

Το άρθρο:

 

«…Σε περίπτωση που από τους θεατές του αγώνα (…) αναρτώνται πανό με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή εκφωνούνται συνθήματα και φράσεις που προσβάλλουν αξιωματούχους ομάδας ή έχουν απρεπή και υβριστικό περιεχόμενο για οποιοδήποτε πρόσωπο, τότε επιβάλλεται χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ».

Μάλιστα αναφέρεται πιο κάτω:

«…Εφόσον, παρά τις προειδοποιήσεις, συνεχίζονται κατά τη διάρκεια του αγώνα, κατά οποιοδήποτε τρόπο οι ανωτέρω παραβάσεις, τότε ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να σημειώσει στο Φύλλο Αγώνα τις παραβάσεις αυτές και τον χρόνο που διαπράχθηκαν. Τότε το δικαιοδοτικό όργανο επιβάλλει χρηματική ποινή 30.000 ευρώ (…) Εφόσον ο διαιτητής διακόψει τον αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ».