«Ιγκουαίν θα έπρεπε να ντρέπεσαι»

Στην παρουσίαση του από την Γιουβέντους ο Γκονσάλο Ιγκουαίν έριξε «βολές» κατά του μεγαλομετόχου της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, με τον «ισχυρό άνδρα» των Ναπολιτάνων να μην τις αφήνει αναπάντητες. 

Μάλιστα αποκάλεσε ούτε λίγο, ούτε πολύ των Αργεντινό επιθετικό «ψεύτη» :

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Αγαπητοί οπαδοί της Νάπολι και αγαπητοί οπαδοί του ποδοσφαίρου, διάβασα τις δηλώσεις του Γκονζάλο Χεράλδο Ιγουαΐν στη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε από Γιουβέντους και θέλω να εστιάσω στο κομμάτι όπου αφού είπε ότι είναι μια μεγάλη οικογένεια και είναι στην ευχάριστη θέση να φορέσει την φανέλα τους, είπε ότι ο λόγος που έφυγε ήταν εξαιτίας μου» είπε ο Ντε Λαουρέντις για να συνεχίσει:

«Σκέφτηκα πολύ και σοβαρά για το αν ή όχι οι δηλώσεις του άξιζαν μιας απάντησης αλλά είναι σαφές για μένα ότι ο καθένας θέλει να ξέρει την αλήθεια. Στο τέλος σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερα να την πω και αυτή είναι η απάντησή μου:

«1. Αν ο κ.Γκονζάλο Χεράλδο Ιγουαΐν ήταν τόσο ενοχλημένος από την παρουσία μου, του πήρε (τρία) χρόνια για να το καταλάβει. Είτε είναι ένας ψεύτης ή ένας πολύ καλός ηθοποιός. Αλλά έχω αποκλείσει την τελευταία πιθανότητα καθώς γνωρίζω τα πάντα για τους ηθοποιούς.

«2. Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί, ακόμη και πρόσφατα. Για παράδειγμα, ήμασταν μαζί για μια ολόκληρη μέρα στην Πειθαρχική Επιτροπή στη Ρώμη στις 15 Απριλίου για να προσπαθήσουμε να ασκήσουμε έφεση αναστολής για τα τέσσερα παιχνίδια που ήταν τιμωρημένος. Σας διαβεβαιώνω ότι Γκονζάλο ήταν πολύ ήρεμος και εκείνη την ημέρα δεν έδειξε αίσθημα αδιαθεσίας προς το μέρος μου. Οι άνθρωποι που ήταν εκεί μαζί μας μπορούν να βεβαιώσουν αυτό.

«3. Γιατί η αντιπρόσωπος του δεν έδειξε καμία ανυπομονησία όταν συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε την ανανέωση του συμβολαίου του; Αν δεν μπορούσαν να ανεχθούν την παρουσία μου, τότε δεν θα είχαν περάσει ώρες συζητώντας για τα χρήματα, πολλά χρήματα με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.
«4. Μήπως δεν δείχνει να ντρέπεται καθόλου μετά από λεγόμενα του ατζέντη του που είπε ότι η ομάδα στην οποία έπαιξε και του έδωσε την ευκαιρία να σκοράρει 38 γκολ δεν μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους του; Η Νάπολι ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες στην Ιταλία, ένα βασικό στατιστικό στοιχείο για έναν επιθετικό που θέλει να σκοράρει.

“5. Το να προσπαθούμε να πούμε ότι η μετακίνησή του στο του νέο σύλλογο είναι δικό μου λάθος, είναι ασέβεια προς τους Ναπολιτάνους. Αν ο Ιγουαΐν είχε διαβάσει για την ιστορία της Νάπολη, θα ανακάλυπτε ότι αυτή ήταν η μόνη πόλη που απαλλάχτηκε από τους Ναζί ακόμα και πριν από την άφιξη των Αμερικανών, οι οποίοι βρήκαν μια πόλη η οποία είχε ήδη απελευθερωθεί όταν μπήκαν. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να στραφούν εναντίον σου, αν δεν δείξεις κανένα ίχνος ντροπής γιαυτό καλό θα ήταν να μην τους προκαλείτε».