Και τώρα, στην ΟΥΕΦΑ

40

Η επιβολή βαρύτατων περιοριστικών όρων στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και δίνει την ευκαιρία στους αντιπάλους του Ολυμπιακού και της ισχύουσας κατάστασης της ΕΠΟ, να περάσουν στην αντεπίθεση.

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ θα φτάσουν μέχρι την ΟΥΕΦΑ, ελπίζοντας στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως έγινε παλιότερα με τον Ολυμπιακό Βόλου, την Μέταλιστ και την Φενέρμπαχτσε.

Το παράδειγμα της Φενέρμπαχτσε είναι το πιο ενδεικτικό καθώς η ΟΥΕΦΑ τον απέκλεισε από την Ευρώπη ασκώντας πιέσεις στην τουρκική ομοσπονδία, με αιτιολογία το γεγονός ότι ο πρόεδρός της, Αζίζ Γιλντιρίμ ήταν απλά κατηγορούμενος για στημένους αγώνες.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θεωρούν ότι η ΟΥΕΦΑ θα κάνει το ίδιο και με τον Ολυμπιακό σ΄ αυτή την περίπτωση.

Ο Παναθηναϊκός έχει βέβαια άμεσο συμφέρον, καθώς αν αποκλειστεί ο Ολυμπιακός, παίρνει τη θέση του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, παίρνει τα 20+ εκατομμύρια ευρώ και σώζεται!

Για τον ΠΑΟΚ, η τραγική πορεία στα πλέι οφ, τίναξε στον αέρα που έκανε η διοίκησή του τους τελευταίους μήνες. Στην Τούμπα σύναψαν συνεργασίες με διακεκριμένους νομικούς από το εξωτερικό, που ειδικεύονται σε τέτοια θέματα, έκαναν πάρα πολλή προεργασία και έχουν συλλέξει πολλά στοιχεία από ανάλογες περιπτώσεις, προκειμένου να επωφεληθούν από ενδεχόμενο αποκλεισμό του Ολυμπιακού.

Όπως ήρθαν τα πράγματα, αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει απλά έναν γύρο στο Γιουρόπα Λιγκ…

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, θα κυνηγήσει μαζί με τον Παναθηναϊκό, έναν αποκλεισμό του Ολυμπιακού, καθώς θέλουν να βγάλουν τους ερυθρόλευκους από το παιχνίδι και την επόμενη σεζόν.