Και τώρα… τρέχουν!

180

Μέχρι και το Σάββατο 31/3 μπορούν οι ομάδες να πληρώσουν οφειλές και να συμπληρώσουν τους φακέλους τους. Καμία σιωπηρή παράταση από την ΕΠΟ, εκτός αν πει το «οκέι» η UEFA.

Την Παρασκευή 30/3 κυκλοφόρησε ένα σενάριο που ήθελε την ΕΠΟ και το Τμήμα Αδειοδότησης να δίνουν στις ομάδες μια σιωπηρή παράταση ολίγων ημερών για να καταθέσουν τους φακέλους τους, λόγω του Καθολικού Πάσχα που μπορεί να εμπόδιζε τις συνεννοήσεις με ξένους ποδοσφαιριστές ώστε να εξοφληθούν ή να διακανονιστούν οι οφειλές προς αυτούς.

Οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο όχι απλά δεν υφίσταται, αλλά δεν προέκυψε και ποτέ και επί του παρόντος ισχύουν οι καταληκτικές ημερομηνίες που προβλέπουν οι κανονισμοί.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι το Σάββατο 31/3, όλα τελειώνουν!

Οι ομάδες έχουν δηλαδή πλέον περιθώριο ΛΙΓΩΝ ΩΡΩΝ, ώστε έστω και ημέρα Σάββατο, μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών, να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, να εκπληρώσουν όλα τα κριτήρια που απαιτεί ο κανονισμός και να καταθέσουν τους φακέλους τους στο Τμήμα Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Μετά το πέρας και της 31ης Μαρτίου, οι όποιες πληρωμές θεωρούνται εκπρόθεσμες.

Η ελπίδα, βέβαια, για τον Παναθηναϊκό και άλλες προβληματικές ΠΑΕ, πεθαίνει τελευταία, με δεδομένο ότι έχει σταλεί αίτημα στην UEFA για να δοθεί παράταση 15 ημερών σε ό,τι αφορά την εξόφληση οφειλών.

Απάντηση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ακόμη δεν έχει σταλεί, άρα αυτή τη στιγμή ισχύουν οι επίσημες προθεσμίες.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Super League έχει υποβάλει ακόμη ένα αίτημα προς την ΕΠΟ: Να δοθεί παράταση στις ΠΑΕ για την προσκόμιση του πλάνου βιωσιμότητας της επόμενης σεζόν, καθώς οι μισές ομάδες δεν έχουν βρει ακόμη τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Η απάντηση της ελληνικής ομοσπονδίας είναι θετική, αλλά να αφορά μόνο την άδεια για τις εγχώριες διοργανώσεις και όχι για τις διοργανώσεις της UEFA και τις ομάδες που θα αγωνιστούν σε αυτές.

(sdna.gr)