Κουτσοκούμνης: «Η ΕΠΟ είναι εκτεθειμένη σε όλη την Ευρώπη»

504

Έκθετη σε ολόκληρη την Ευρώπη, χαρακτήρισε την ΕΠΟ, ο Κώστας Κουτσοκούμνης στην ομιλία του στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Ο εκπρόσωπος της FIFA κάλεσε την ΕΠΟ να κάνει υποχωρήσεις ώστε να ξεκινήσει και πάλι ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας και να βγει το ποδόσφαιρο από την κρίση.

Ο Κουτσοκούμνης μάλιστα κατέστησε σαφές στην ΕΠΟ ότι η Ομοσπονδία είναι έκθετη σε ολόκληρη την Ευρώπη εξαιτίας του Koriopolis και της Εγκληματικής Οργάνωσης.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολύ κακή φήμη στην Ευρώπη. Είστε εκτεθειμένοι παντού και με το Koriopolis και με την εγκληματική οργάνωση. Δεν έχετε κάνει τίποτα ούτε στα θέματα βίας. Πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις και να συμβαδίσετε με τη FIFA σε ολα τα επίπεδα», είπε ο εκπρόσωπος της FIFA!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης επιχείρησε να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα μιλώντας για επιτροπές που θα μπουν σε διάλογο από Δευτέρα και​ βρήκε την αντίδραση του εκπροσώπου της ΑΕΚ, Δέδε.

Ο Γκιρτζίκης πρότεινε να συσταθεί μία Επιτροπή Δεοντολογίας ώστε να εναρμονιστεί το καταστατικό της ΕΠΟ με αυτό των υπόλοιπων Ομοσπονδιών και ο κιτρινόμαυρος εκπρόσωπος του ανέφερε πως ο Κουτσοκούμνης μίλησε συγκεκριμένα και αυτός λέει για επιτροπές…

«Θέλουμε να παίζεται το ποδόσφαιρο. Σκοπός είναι ένας, θα πρέπει με καλή θέληση και διάθεση να τελειώσει αυτό το θέμα και να βγούμε και να πούμε ότι το ποδόσφαιρο συνεχίζεται να παίζεται. Πάντα είμαι αισιόδοξος, πάντα λέω ότι στα αδιέξοδα υπάρχουν λύσεις. Κρατάω χαμηλούς τόνους, δεν δυναμιτίζω το κλίμα όπως κάνει η αντίθετη πλευρά. Θα μπορούσα να το κάνω και εγώ αυτό, αλλά δεν το κάνω. Ήταν υποχρέωση της FIFA να κάνει παρέμβαση.

Όταν δεν εφαρμόζονται οι κανονισμοί και το αυτοδιοίκητο βάλλεται, επόμενο είναι η FIFA να κάνει τις παρεμβάσεις της και είναι υποχρέωσή της να το κάνει, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αυτή την στιγμή υπάρχει πρόβλημα στην Ινδονησία και στο Κουβέιτ και τώρα και στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι να παίζεται ποδόσφαιρο και να μην παρεμποδίζεται να παίζεται», δήλωσε σε πηγαδάκι ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Καθώς έφτανε μάλιστα στο υπουργείο ο Γιώργος Μποροβήλος, δήλωσε: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία, πιστεύω όλες οι πλευρές θα κάνουν αυτό που πρέπει. Δε νομίζω πως υπάρχει κανένας που να επιθυμεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο εκτός FIFA και UEFA. Ο καθένας να δει τα του οίκου του και να κάνουμε όλοι το καλύτερο για να αποφευχθεί το Grexit».

πηγή: sdna.gr