«Νομίζαμε ότι ο Ολυμπιακός υποστήριζε την Παναχαϊκή»

62

Σε μια αξιοσημείωτη δήλωση προχώρησε ο Πορτογάλος μέσος της Παναχαϊκής, Μιγκέλ Πέδρο, τονίζοντας πως στην ομάδα υπήρχε πίστη πως υπάρχει η υποστήριξη του Ολυμπιακού. 

Αναλυτικά τα όσα είπε σε μέσο της πατρίδας του:

«Έκανα ένα μεγάλο λάθος στην αρχή της σεζόν. Αγωνίζομαι στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος για μία ομάδα, η οποία είχε στόχο να παλέψει για την άνοδο, αλλά όταν έφτασα διαπίστωσα ότι δεν είχε φιλοδοξίες για τίποτα. Δεν υπήρχε προπονητής, δεν είχε υπήρχε πρόεδρος, κάποιοι παίκτες αποχώρησαν…».

Και συνέχισε αναφερόμενος στον Ολυμπιακό: «Είχαμε φτάσει στο σημείο να πιστεύουμε ότι πίσω από το πλάνο της ομάδας να ανέβει κατηγορία ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα βοηθούσε και θα υποστήριζε την Παναχαϊκή, αλλά τίποτα δεν συνέβη».

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον του, είπε: «Μαζί με τον εκπρόσωπό μου θα εξετάσουμε τις προτάσεις και θα δούμε. Τώρα θέλω να τελειώσω το συμβόλαιό μου».

Εντύπωση προκάλεσε στους Πορτογάλους το γεγονός ότι ο Πέδρο πληρώνεται με εκχώρηση που έχει γίνει από τα τηλεοπτικά έσοδα της ΠΑΕ. Και ο ίδιος είπε: «Είναι αλήθεια. Το συμβόλαιό μου συνδέεται με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και γι’ αυτό δεν μπορώ να το λέω. Η διοργανώτρια ουσιαστικά με πληρώνει».

Σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Πέδρο υπογράμμισε: «Έκανα κάποια καλά παιχνίδια και ξέρω πως ό,τι συνάντησα στην Παναχαϊκή δεν συμβαίνει σε άλλες ελληνικές ομάδες. Καμία τύχη… Το επίπεδο, πάντως, του ποδοσφαίρου είναι πολύ καλό και οι προπονητές κάνουν καλή δουλειά».
Ο ίδιος, τέλος, έδειξε να έχει μάθει από τα λάθη του και συμπλήρωσε: «Δεν ακολούθησα αυτό που μου έλεγαν τα μέλη της οικογένειάς μου. Εγώ σκέφτηκα τα χρήματα που θα κέρδιζα για να βοηθήσω τα παιδιά και τη γυναίκα μου. Εμπιστεύτηκα, όμως ανθρώπους που δεν έπρεπε».