Ο Σαλπιγγίδης και η μεταγραφή

43

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν πολλά σενάρια για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου και έκτοτε είναι χωρίς ομάδα.

Ο 34χρονος επιθετικός κάνει ατομικό πρόγραμμα προπονητής κι εφόσον βρει ομάδα, που να τον καλύπτει τον Ιανουάριο, θα συνεχίσει την καριέρα του. Διαφορετικά, θα κρεμάσει τα παπούτσια του.

Τελευταία ακούστηκε μέχρι και το ενδεχόμενο να παίξει στην Σπάρτη, ομάδα Γ’ Εθνικής, την οποία χρηματοδοτεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και όπως όλα δείχνουν, θα ανέβει στην Φούτμπολ Λιγκ.

Αυτές τις πληροφορίες τις διέψευσε ο μάνατζέρ του, Τάσος Σαλονίδης, ο οποίος μιλώντας στο Αθλητικό Μετρόπολις, αναφέρθηκε στον Σαλπιγγίδη και στα σχέδιά του.

Είπε χαρακτήριστικά :

«Δε μας πήρε κανείς τηλέφωνο. Ομάδα κάτω από Σούπερ Λίγκα  αν κάνει σκέψη να κάνει κίνηση προς εμάς καλύτερα να το αφήσει. Ακόμη και ομάδες Σούπερ Λιγκ θα το σκεφτούμε και δύο και τρεις φορές. Παρατράβηξε το θέμα με τη Σπάρτη. Δεν ξέρω ποιος έκανε την κρούση. Δημοσιογράφος; Μάνατζερ; Ιδιαίτερα στην Ελλάδα έχουν γίνει πολλοί μάνατζερ.

Μιλάμε για έναν παίκτη που έδωσε πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είναι δυσφήμηση του παίκτη αυτό που γράφτηκε. Κανείς δεν έκανε κρούση. Ούτε από τον Πανθρακικό. Ο Σάλπι είναι έτοιμος και έχει καθαρό μυαλό, είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά πρέπει να βρει ομάδα να τον καλύπτει. Να είναι μια ομάδα που μπορεί να απολαύσει το ποδόσφαιρο, αλλά και να τον καλύπτει στο οικονομικό. Σαλπιγγίδης είναι, δεν μπορεί να πάει τσάμπα σε μια ομάδα.

Κοιτάμε και εξωτερικό, είχαμε προτάσεις από την Κύπρο, την Ομόνοια και τον Απόλλωνα. Στον Απόλλωνα ήμασταν πολύ κοντά αλλά ήταν μια περίοδος που έγιναν όλα πολύ γρήγορα, η αποδέσμευση και όλα και είπαμε όχι, παρ’ ότι μας κάλυπτε η πρόταση. Ο Σάλπι θέλει να συνεχίσει και θέλει να απολαύσει το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση, αλλά είμαστε σε επαφές με ομάδες»