Πάουλο Σόουζα : Μπόρεσε το παλικάρι!

Ο Πάουλο Σόουζα θα πατήσει για πρώτη φορά το χορτάρι της Τούμπας και για πρώτη φορά θα τεθεί αντιμέτωπος του ΠΑΟΚ. Αρκετές φορές στο παρελθόν, ο Πορτογάλος βρέθηκε προ της Τούμπας, αλλά δεν πέρασε το κατώφλι της.

Το καλοκαίρι του 2000, ο Σόουζα ήταν η μεγάλη μεταγραφή του Παναθηναϊκού, αλλά στις 18 Νοεμβρίου δεν ήρθε να παίξει στο 2-2 της Τούμπας. Εκτός αποστολής. “Δεν μπορεί το παλικάρι” ήταν η μνημειώδης ατάκα του Αναστασιάδη, όταν τον ρώτησαν για τον 30χρονο τότε, Πορτογάλο.

Ο Σόουζα δεν έπαιξε ούτε στο 5-2 του ΟΑΚΑ, εκτός αποστολής, όπως και στο 1-2 της Λεωφόρου τον Δεκέμβριο του 2001. Δεν έπαιξε ούτε στον δεύτερο γύρο στην Τούμπα, είχε ήδη φύγει για την Ισπανία και την Εσπανιόλ. Τότε, πράγματι δεν μπορούσε το παλικάρι!

Το καλοκαίρι του 2013, ο Σόουζα βρέθηκε πάλι προ των πυλών της Τούμπας, όταν η κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ έβγαλε ζευγάρι ΠΑΟΚ – Μακάμπι Τελ Αβίβ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Λόγω της αποβολής της Μέταλιστ, το παιχνίδι δεν έγινε. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ κι έχασε από την Σάλκε, κι ο Σόουζα με την Μακάμπι πήγαν κατευθείαν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ!

Στη Μακάμπι, ο Σόουζα έμεινε έμεινε χρόνο, έφυγε σχεδόν μαζί με τον Ιάκωβο Αγγελίδη. Ο Πορτογάλος για την Βασιλεία, ο Κύπριος παράγοντας για να γίνει πρόεδρος του ΠΑΟΚ.

Σε κάθε ποδοσφαιρική συζήτηση, ο Αγγελίδης έπλεκε το εγκώμιο του Σόουζα, προέβλεπε ότι θα πετύχει στην Ελβετία και θα πάει ακόμη πιο ψηλά. Μάλλον ήταν ο αγαπημένος του προπονητής. Πολλές φορές υπήρξαν φήμες, που τον ήθελαν να προσεγγίζει τον Σόουζα, όταν τη σεζόν 2014-15 ο ΠΑΟΚ κλυδωνίζονταν με τον Αναστασιάδη στον πάγκο. Έμειναν φήμες.

Ο Πάουλο Σόουζα δεν έτυχε να περάσει ποτέ το κατώφλι της Τούμπας. Σήμερα το παλικάρι θα μπορέσει!

Πηγή : Livesport